Nicușor Dan, după suspendarea grevei STB: «Lucrul trebuie reluat imediat!» Ce avertizări a făcut primarul

Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a făcut o serie de declarații, după ce Tribunalul București a suspendat greva Societății de Transport București (STB), desfășurată joi, 20 ianuarie.

Nicușor Dan, declarații după suspendarea grevei STB Foto: Arhivă
Nicușor Dan, declarații după suspendarea grevei STB Foto: Arhivă

Nicuşor Dan a anunţat că este deschis la dialog cu reprezentanţii STB, însă a ținut să facă și câteva mențiuni. Primarul general al Bucureștiului a transmis, după ce greva STB a fost suspendată de către Tribunalul București, un avertisment ce îi vizează pe cei care ar dori să instige din nou la acest tip de protest. De asemenea, Nicușor Dan i-a invitat pe angajații STB să își reia de îndată lucrul, pentru a pune traficul în mișcare.

Nicușor Dan: „Lucrul trebuie imediat reluat”

Decizia Tribunalului Bucureşti din această după-amiază e clară: greva orchestrată politic de la STB se suspendă. E o decizie executorie, deci trebuie pusă în aplicare de urgenţă. Lucrul trebuie reluat imediat, iar mijloacele de transport să fie puse în funcţiune ca să deservească bucureştenii.

Sper că nimeni – niciun lider de sindicat, niciun sindicalist controlat politic – nu va îndrăzni să sfideze o decizie a instanţei şi să incite în continuare la grevă”, a scris pe pagina personală de Facebook Nicuşor Dan.

Edilul a precizat că e deschis la dialog cu angajații STB care sunt nemulțumiți pentru a ajunge la un numitor comun. Acesta susține însă că va discuta doar cu cei care „reprezintă interese sindicale, nu interese politice”.

Sunt în continuare deschis dialogului şi aştept să discut cu sindicalişti care reprezintă interese sindicale, nu interese politice. Până la această oră nu am primit niciun răspuns la această invitaţie de a dialoga.

În acelaşi timp, însă, mijloacele de transport STB trebuie să se întoarcă pe trasee, iar transportul public de suprafaţă în Capitală trebuie să revină la normal cât mai repede”, a adăugat primarul general.   

Nicușor Dan îi avertizează pe cei care ar dori să instige din nou la grevă

Niculşor Dan a făcut referire, în mesajul său, și la Vasile Petrariu, social-democratul care este şi lider de sindicat, avertizându-l să nu continue instigarea la grevă. De asemenea, primarul general îl acuză pe sindicalist că ar avea coloratură politică.

Pentru liderul de sindicat membru PSD, Vasile Petrariu, am un mesaj foarte clar: va avea soarta lui Ion Rădoi. Liderii sindicali care reprezintă forţe politice şi nu salariaţi, care îşi folosesc poziţiile sindicale pentru interese personale şi pentru interesele politicienilor care-i manevrează nu pot avea parte de respectul bucureştenilor”, a conchis Nicușor Dan.

Oraşul Bucureşti a fost „paralizat” joi, 20 ianuarie, de greva anagajaţilor STB. Şoferii de trolebuze şi tramvaie sunt nemulţumiţi de salariile pe care le primesc şi de faptul că unele posturi ar urma să fie desfiinţate. La scurt timp, Tribunalul Bucureşti a decis ca protestul să fie suspendat. Primarul Nicușor Dan a condamnat încă de la început greva spontană a angajaților STB.

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net