Ce spune liderul de sindicat STB, după întâlnirea cu Nicușor Dan: «N-a stat cu noi nici măcar un minut»

Ultima actualizare:

Liderul sindical al Societății de Transport București (STB), Vasile Petrariu, a avut o întrevedere cu primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pe marginea căreia a făcut declarații ulterior. Se pare că cei doi nu au ajuns la niciun consens, iar situația rămâne în continuare incertă.

Liderul sindical al Societății de Transport București (STB), Vasile Petrariu Foto: Captură Antena 3
Liderul sindical al Societății de Transport București (STB), Vasile Petrariu Foto: Captură Antena 3

Vasile Petrariu și Nicușor Dan au avut o întâlnire, împreună cu alți angajați STB, după ce primarul Capitalei s-a arătat deschis la dialog, în urma grevei acestora.

Ce spune liderul de sindicat STB, după întâlnirea cu Nicușor Dan

În urma discuțiilor purtate, sau „nepurtate”, cum acuză sindicalistul, cei doi ar fi trebuit să găsească o soluție pentru încheierea grevei transportatorilor din București. Liderul de sindicat a precizat  însă că situaţia este încă neclară, salariaţii urmând a decide dacă vor cotinua greva.

Vasile Petrariu îl acuză însă pe Nicușor Dan că nu a fost deloc deschis dialogului și nu a alocat discuțiilor nici măcar un minut, potrivit spuselor acestuia. Acest lucru nu face decât să escaladeze conflictul, mai spune Petrariu. 

Domnul primar general a spus la televizor că vrea să medieze o discuție și a pus condiția că președintele sindicatului transportatorilor nu trebuie să participe la această discuție. În condițiile astea, colegii s-au ridicat de la masă și au plecat.

Domnul primar general n-a stat cu noi nici măcar un minut. N-a intenționat niciodată să rezolve acest lucru. Lucrul ăsta nu face decât să escaladeze conflictul. Aceste declarații și poziții belicoase, care incită și instigă nu ajută cu nimic”, a declarat acesta.

Nicușor Dan și Vasile Petrariu se acuză reciproc de apartenență politică. „În faza asta în care conflictul a escaladat, măcar în ultima clipă trebuia să fie un dialog real. Ne ducem la salariați să le transmitem această mare realizare. Așteptăm de la tribunal decizia de astăzi.

Mii de scuze. Oamenii să înțeleagă că nu este numai vina noastră. Am fost aduși în această situație de conducerea STB SA, de poziția primarului general, de faptul că primarul general face politică”, a declarat Vasile Petrariu.

Tribunalul București a decis suspendarea grevei șoferilor STB de joi, care a paralizat două zile la rândul traficul din Capitală. Decizia este executorie, așa că angajații trebuie să revină la lucru, așa cum i-a îndemnat și Nicușor Dan în mesajul de joi, 20 ianuarie, imediat după decizia Tribunalului. 

Nici vineri dimineață însă, niciun tramvai, troleibuz sau autobuz nu a ieșit pe traseu, deși instanța a decis suspendarea grevei și reluarea activității de către șoferi. Vineri, la prânz, magistrații Tribunalului București au decis în plus că greva este ilegală.   

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net