Greva STB continuă. Tramvaiele, autobuzele și troleibuzele nu circulă nici vineri

Ultima actualizare:

Greva șoferilor STB continuă și vineri, 21 ianuarie. Autobuzele, troleibuzele și tramvaiele nu au ieșit pe traseu, deși instanța a decis joi că greva este ilegală. Se anunță o nouă zi aglomerată în București și extrem de stresantă pentru călători. Primarul Capitalei, Nicușor Dan, se află la sediul STB pentru negocieri.

Haosul de joi, de la metrou, din cauza grevei STB
Haosul de joi, de la metrou, din cauza grevei STB

Directorul general al societăţii, Adrian Criţ, a declarat la Digi 24 că situaţia este aceeaşi ca în ziua precedentă, acuzând încălcarea contractului colectiv de muncă. Protestatarii cer îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi creşterea salariilor, dar şi demisia directorului, dacă nu poate răspunde solicitărilor lor. 

Suntem în aceeaşi situaţie ca ieri. Suntem deschişi dialogului, ne cerem scuze bucureştenilor. Vom face tot ce e posibil ca să deblocăm această situaţie. Sentinţa judecătorească e executorie. Angajaţii să înţeleagă că îşi periclitează locul de muncă. Cineva, cu bună ştiinţă, a încălcat contractul colectiv de muncă”, a declarat directorul general al societăţii, Adrian Criţ a afirmat la Digi 24.

GREVA STB CONTINUĂ ȘI VINERI, DEȘI ESTE ILEGALĂ

Tribunalul Bucureşti a admis, joi, cererea Societăţii de Transport Bucureşti (STB) de suspendare a grevei declanşate de sindicalişti, activitatea în transportul public din Capitală urmând a fi reluată imediat. Decizia instanţei este executorie.

Dar iată că nu s-a întâmplat așa. Vineri, bucureștenii sperau că vor ajunge la serviciu cu mijloacele de transport în comun, însă acestea nu au ieșit pe tarseu, iar alternativele au fost, din nou, metroul, mersul pe jos, taxiul sau companiile de ride sharing. 

STB, apel către angajați, pentru a-și relua activitatea

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi seara că directorul STB a anunţat deja angajaţii că există o hotărâre judecătorească ce a declarat ilegală greva, dar un executor judecătoresc va comunica din nou acest lucru angajaţilor, vineri dimineaţă, la ora 6.00. Oricine refuză să reia munca va săvârşi o infracţiune. 

STB SA "face apel la simţul de responsabilitate al angajaţilor săi" şi le solicită în mod public acestora să reia imediat activitatea de transport public. Totodată, îi asigură pe bucureşteni că va lua toate măsurile legale posibile pentru revenirea la normalitate.

Angajaţii STB cer salarii mai mari

Sindicatul STB cere ca salariile angajaţilor să primească o mărire de salariu de 10%. Salariul mediu al unui şofer STB este în momentul de faţă de 4.000 de lei. Ei se plâng însă că acum multe curse au fost scoase, la fel şi ture de weekend, din care îşi puteau rotunji veniturile. 

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net