Cât au câștigat șoferii de autobuze și tramvaie de la STB în luna decembrie

Ultima actualizare:

Angajații STB au fost protagoniștii unei greve spontane în cursul zilei de joi, 20 ianuarie. Principala lor nemulțumire este legată de suma pe care o primesc lunar pentru munca depusă. Iată ce salarii încasează angajații STB. 

image

Traficul din București a fost dat peste cap joi, 20 ianuarie, din cauza grevei spontane a angajaților STB, nemulțumiți de salariile pe care le primesc dar și de desființarea unor ture suplimentare care le permiteau să își rotunjească veniturile. 

În 2021, societatea de transport public din București (STB) a avut un buget de 1,2 miliarde lei, din care aproximativ 928 de milioane de lei s-au dus pe salariile celor circa 11.200 de angajați, potrivit datelor furnizate de către Hotnews.ro. 

Ce salarii au primit angajații STB în luna decembrie

La STB sunt angajați peste 3.000 de șoferi și vatmani. Potrivit datelor obținute de cei de la Hotnews, acestea sunt salariile angajaților de la STB:

  • Un șofer de autobuz a câștigat între 2.694 lei și 7.801 lei net, în funcție de câte ore a lucrat, de sporuri de noapte, de ore suplimentare.
  • Un vatman câștigă între 2650 și 7.767 lei. Media este 5.300 de lei, iar majoritatea salariilor sunt între 5.000 și 6.000 lei.
  • Un șofer de troleibuz câștigă între 3.152 lei și 8.065 de lei. Media este de 5.570 lei net, iar majoritatea salariilor sunt între 5.000 și 6.000 lei.

Pentru STB lucrează peste 470 de șoferi de troleibuz și peste 850 de vatmani care au primit și prime, adăugate salariului net, în luna decembrie. O parte dintre angajați pot primi și tichete de masă în valoare de 440 de lei pe lună, arată aceeași sursă. 

Alte salarii ale angajaților STB: 

Directorul general încasează 17.000 de lei pe lună, șefii de serviciu aproximativ 11.000 de lei. Aceeași sumă o primește și inginerul șef. Mecanicii auto, lăcătușii, sudorii, strungarii și agenții de securitate primesc lunar 3.500 de lei sau mai mult. 

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!    

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net