Greva STB ar putea continua ┼či vineri. ┼×oferii care nu revin pe traseu risc─â dosare penale

20 ianuarie 2022

Angaja┼úii STB refuz─â s─â revin─â pe traseu, dup─â decizia Tribunalului Bucure┼čti de suspendare a grevei de joi, 20 ianuarie, iar protestul ar putea continua ┼či vineri. Reprezentan┼úii Societ─â┼úii de Transport Bucure┼čti spun c─â, dac─â soferii ignor─â hot─âr├órea instan┼úei, se poate ajunge la dosare penale ┼či le cere acestora s─â reia cursele.

image
Greva STB s-ar putea prelungi ┼či vineri foto. Arhiv─â

STB anun┼ú─â, printr-un comunicat de pres─â, c─â ┼čoferii ar putea continua greva ┼či vineri, 21 ianuarie. Conform reprezentan┼úilor, liderii sindicali ar pune presiune pe angaja┼úi.

ÔÇ×Ca urmare a hot─âr├órii Tribunalului Bucure┼čti prin care instan┼úa de judecat─â dispune suspendarea grevei declan┼čate la Societatea de Transport Bucure┼čti STB SA ┼či reluarea de ├«ndat─â a activit─â┼úii, angaja┼úii societ─â┼úii au obliga┼úia de a respecta decizia instan┼úei ┼či de a ie┼či ├«n traseu conform itinerariului ┼či foii de parcurs.  Din verific─ârile efectuate, s-a constatat c─â personalul implicat ├«n aceast─â grev─â ilegal─â care a imobilizat ast─âzi Capitala, refuz─â s─â-┼či reia activitatea. Exist─â posibilitatea ca aceast─â grev─â s─â continue ┼či m├óine, liderii sindicali pun├ónd presiune pe salaria┼úii STB SA pentru a nu-┼či ├«ndeplini sarcinile de lucruÔÇŁ, au declrat reprezentan┼úi STB, conform adevarul.ro.

Dosare penale pentru cei care refuz─â s─â ├«┼či reia activitatea

Comunicatul STB mai atrage aten┼úia c─â, dac─â ┼čoferii refuz─â s─â ias─â pe traseu, ei s-ar putea alege cu dosare penale. STB cere angaja┼úilor s─â reia imediat activitatea ┼či ├«i asigur─â pe bucure┼čteni c─â se vor lua toate m─âsurile pentru ca transportul public s─â fie func┼úional.

ÔÇ×Desconsiderarea nevoilor bucure┼čtenilor din zona metropolitan─â ┼či ignorarea cu bun─â ┼čtiin┼úa a unei decizii judec─âtore┼čti poate genera dosare penale pentru personalul implicat ├«n aceast─â ac┼úiune. STB SA face apel la sim┼úul de responsabilitate al angaja┼úilor s─âi ┼či le solicit─â ├«n mod public acestora s─â reia imediat activitatea de transport public. De asemenea, ├«i asigur─âm pe bucure┼čteni c─â vom lua toate m─âsurile legale posibile pentru revenirea la normalitateÔÇŁ, se mai arat─â ├«n comunicatul STB.

Liderul de sindicat STB: ÔÇťOamenii vor decide ce e de f─âcutÔÇŁ

Liderul de sindicat Vasile Petrariu a declarat c─â va discuta cu angaja┼úii ce plan de ac┼úiune vor urma acum, dup─â ce Tribunalul Bucure┼čti a decis ├«ncetarea grevei. El sus┼úine c─â nu a primit nicio cuminicare de la tribunal, doar ce a auzit la televizor.

 ÔÇ×Nu am primit ├«nc─â nicio decizie, nicio comunicare de la tribunal, doar am v─âzut la televizor. Dac─â asta va fi decizia, ├«i vom informa pe oameni ┼či oamenii vor decide ce au de f─âcut. Suntem obliga┼úi s─â-i inform─âm, iar oamenii vor decide, pentru c─â ┼či p├ón─â acum noi nu am avut treab─â cu acest conflict. S-a tot vehiculat c─â e grev─â, dar nu, nici pe departe, pentru c─â nici nu aveam cum s─â facem grev─â. ├Äi vom informa pe oameni ┼či r─âm├óne la latitudinea lor, desigurÔÇŁ, a declarat Vasile Petrariu, pentru Agerpres.  

El a mai spus c─â angaja┼úii nu au fost contacta┼úi de prim─âria Bucure┼čti ┼či conducerea STB pentru a rezolva conflictul.

Nicu┼čor Dan: ÔÇťTransportul de suprafa┼ú─â trebuie s─â revin─â la normal c├ót mai repedeÔÇŁ

Asta de┼či primarul Capitalei, Nicu┼čor Dan, a declarat c─â e preg─âtit pentru un dialog cu sindicali┼čtii ┼či angaja┼úii STB. El sus┼úine, la r├óndul s─âu, c─â nu a fost contact de nimeni pentru o discu┼úie ┼či c─â transportul din Bucure┼čti trebuie s─â revin─â c├ót mai rapid la normalitate.

ÔÇ×Sunt ├«n continuare deschis dialogului ┼či a┼čtept s─â discut cu sindicali┼čti care reprezint─â interese sindicale, nu interese politice. P├ón─â la aceast─â or─â nu am primit niciun r─âspuns la aceast─â invita┼úie de a dialoga. ├Än acela┼či timp, ├«ns─â, mijloacele de transport STB trebuie s─â se ├«ntoarc─â pe trasee, iar transportul public de suprafa┼ú─â ├«n Capital─â trebuie s─â revin─â la normal c├ót mai repedeÔÇŁ, a spus primarul general al Capitalei.  

Pute┼úi urm─âri ┼čtirile Click! ┼či pe Google News!

irina tanase 13 jpg
andre JPG
anamaria prodan portret 0 jpeg
00032 jpg
Pensionari din România jpg
banica vicoveanca jpeg
crbl  2 (2) jpg
salariu copy jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
4 carmen iohannis rochie scumpa 3 jpg jpeg
Charles 1 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg
bone ferenc criminal bihor motiv crima 770454 webp
telefon jpeg
shaorma jpeg
Pensionari din România jpg