Greva STB ar putea continua şi vineri. Şoferii care nu revin pe traseu riscă dosare penale

Angajaţii STB refuză să revină pe traseu, după decizia Tribunalului Bucureşti de suspendare a grevei de joi, 20 ianuarie, iar protestul ar putea continua şi vineri. Reprezentanţii Societăţii de Transport Bucureşti spun că, dacă soferii ignoră hotărârea instanţei, se poate ajunge la dosare penale şi le cere acestora să reia cursele.

Greva STB s-ar putea prelungi şi vineri foto. Arhivă
Greva STB s-ar putea prelungi şi vineri foto. Arhivă

STB anunţă, printr-un comunicat de presă, că şoferii ar putea continua greva şi vineri, 21 ianuarie. Conform reprezentanţilor, liderii sindicali ar pune presiune pe angajaţi.

„Ca urmare a hotărârii Tribunalului Bucureşti prin care instanţa de judecată dispune suspendarea grevei declanşate la Societatea de Transport Bucureşti STB SA şi reluarea de îndată a activităţii, angajaţii societăţii au obligaţia de a respecta decizia instanţei şi de a ieşi în traseu conform itinerariului şi foii de parcurs.  Din verificările efectuate, s-a constatat că personalul implicat în această grevă ilegală care a imobilizat astăzi Capitala, refuză să-şi reia activitatea. Există posibilitatea ca această grevă să continue şi mâine, liderii sindicali punând presiune pe salariaţii STB SA pentru a nu-şi îndeplini sarcinile de lucru”, au declrat reprezentanţi STB, conform adevarul.ro.

Dosare penale pentru cei care refuză să îşi reia activitatea

Comunicatul STB mai atrage atenţia că, dacă şoferii refuză să iasă pe traseu, ei s-ar putea alege cu dosare penale. STB cere angajaţilor să reia imediat activitatea şi îi asigură pe bucureşteni că se vor lua toate măsurile pentru ca transportul public să fie funcţional.

„Desconsiderarea nevoilor bucureştenilor din zona metropolitană şi ignorarea cu bună ştiinţa a unei decizii judecătoreşti poate genera dosare penale pentru personalul implicat în această acţiune. STB SA face apel la simţul de responsabilitate al angajaţilor săi şi le solicită în mod public acestora să reia imediat activitatea de transport public. De asemenea, îi asigurăm pe bucureşteni că vom lua toate măsurile legale posibile pentru revenirea la normalitate”, se mai arată în comunicatul STB.

Liderul de sindicat STB: “Oamenii vor decide ce e de făcut”

Liderul de sindicat Vasile Petrariu a declarat că va discuta cu angajaţii ce plan de acţiune vor urma acum, după ce Tribunalul Bucureşti a decis încetarea grevei. El susţine că nu a primit nicio cuminicare de la tribunal, doar ce a auzit la televizor.

 „Nu am primit încă nicio decizie, nicio comunicare de la tribunal, doar am văzut la televizor. Dacă asta va fi decizia, îi vom informa pe oameni şi oamenii vor decide ce au de făcut. Suntem obligaţi să-i informăm, iar oamenii vor decide, pentru că şi până acum noi nu am avut treabă cu acest conflict. S-a tot vehiculat că e grevă, dar nu, nici pe departe, pentru că nici nu aveam cum să facem grevă. Îi vom informa pe oameni şi rămâne la latitudinea lor, desigur”, a declarat Vasile Petrariu, pentru Agerpres.  

El a mai spus că angajaţii nu au fost contactaţi de primăria Bucureşti şi conducerea STB pentru a rezolva conflictul.

Nicuşor Dan: “Transportul de suprafaţă trebuie să revină la normal cât mai repede”

Asta deşi primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că e pregătit pentru un dialog cu sindicaliştii şi angajaţii STB. El susţine, la rândul său, că nu a fost contact de nimeni pentru o discuţie şi că transportul din Bucureşti trebuie să revină cât mai rapid la normalitate.

„Sunt în continuare deschis dialogului şi aştept să discut cu sindicalişti care reprezintă interese sindicale, nu interese politice. Până la această oră nu am primit niciun răspuns la această invitaţie de a dialoga. În acelaşi timp, însă, mijloacele de transport STB trebuie să se întoarcă pe trasee, iar transportul public de suprafaţă în Capitală trebuie să revină la normal cât mai repede”, a spus primarul general al Capitalei.  

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net