Poliția Capitalei anchetează protestul de la STB, salariații refuză ieșirea pe trasee

Ultima actualizare:

Eveniment fără precedent pentru transportul în comun din România. Două decizii ale instanței care declară greva STB ilegală au fost date în 24 de ore dar șoferii și vatmanii refuză în continuare să iasă pe trasee. Poliția Capitalei a deschis o anchetă privind protestul neautorizat în plină pandemie

Autobuzele STB nu au mai ieșit pe trasee de două zile. Foto: captură româniatv.net
Autobuzele STB nu au mai ieșit pe trasee de două zile. Foto: captură româniatv.net

Protestatarii cer salarii mai mari, condiții de muncă mai bune și demisia directorului STB, Adrian Criț. La rândul său, Criț, numit în funcție de PNL, îi acuză pe salariații care nu vor să iasă pe trasee pentru că sunt manipulați.

Cert este că liderul celui mai mare sindicat din STB, Vasile Petrariu face parte din ”Parlamentul”Capitalei, fiind membru în Consiliul General Municipal din partea PSD. Greva a fost declanșată pe 20 ianuarie, este anunțată drept spontană dar despre ea se știa cu 12 ore înainte, după ce au eșuat negocierile pentru noul contract colectiv de muncă.

Nicușor Dan a preluat negocerile la STB

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan a preluat ieri negocierile și s-a deplasat la sediul STB pentru a încerca deblocarea situației. Edilul-șef al orașului a discutat cu șefii de depouri și autobaze din cadrul societății, aceștia declarând că în multe locuri, ieșirile în traseu ale vehiculelor STB sunt blocate de greviști.

Nu s-a ajuns încă la nici o concluzie și la ora 18.00, erau așteptate noi discuții pentru dezamorssarea situației, de data aceasta între Nicușor Dan, administrația STB și reprezentanții depourilor și autobazelor.  

Poliția anchetează protestul de la STB

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 a declanşat o anchetă privind declararea grevei de la Societatea de Transport Bucureşti cu încălcarea condiţiilor prevăzute de lege, ca urmare a sesizărilor depuse de Poliţia Capitalei şi de STB.

”Având în vedere protestul organizat de către angajaţi ai Societăţii de Transport Bucureşti, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Brigada de Poliţie pentru Transportul Public s-a sesizat din oficiu, ieri, 20 ianuarie, cu privire la săvârşirea infracţiunii de declararea grevei de către organizatori cu încălcarea condiţiilor prevăzute de lege (Legea dialogului social - nr 62 din 2011)”, a anunţat Poliţia Capitalei într-un comunicat preluat de news.ro

Cercetările se desfăşoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3. În același timp, administrația STB a înaintat mai multe plângeri penale către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 pentru tragerea la răspundere a liderilor sindicali pentru blocarea unei activități vitale în context pandemic

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
Oppenheimer si actorul jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
ana Blandiana 1990 jpg
index webp
1 minestrone jpg jpeg
caroline jpg
costel corduneanu jpg
azienda agricola 1200 690x362 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net