Poli╚Ťia Capitalei ancheteaz─â protestul de la STB, salaria╚Ťii refuz─â ie╚Öirea pe trasee

21 ianuarie 2022

Eveniment f─âr─â precedent pentru transportul ├«n comun din Rom├ónia. Dou─â decizii ale instan╚Ťei care declar─â greva STB ilegal─â au fost date ├«n 24 de ore dar ╚Öoferii ╚Öi vatmanii refuz─â ├«n continuare s─â ias─â pe trasee. Poli╚Ťia Capitalei a deschis o anchet─â privind protestul neautorizat ├«n plin─â pandemie

greva stb vineri webp
Autobuzele STB nu au mai ieșit pe trasee de două zile. Foto: captură româniatv.net

Protestatarii cer salarii mai mari, condi╚Ťii de munc─â mai bune ╚Öi demisia directorului STB, Adrian Cri╚Ť. La r├óndul s─âu, Cri╚Ť, numit ├«n func╚Ťie de PNL, ├«i acuz─â pe salaria╚Ťii care nu vor s─â ias─â pe trasee pentru c─â sunt manipula╚Ťi.

Cert este c─â liderul celui mai mare sindicat din STB, Vasile Petrariu face parte din ÔÇŁParlamentulÔÇŁCapitalei, fiind membru ├«n Consiliul General Municipal din partea PSD. Greva a fost declan╚Öat─â pe 20 ianuarie, este anun╚Ťat─â drept spontan─â dar despre ea se ╚Ötia cu 12 ore ├«nainte, dup─â ce au e╚Öuat negocierile pentru noul contract colectiv de munc─â.

Nicușor Dan a preluat negocerile la STB

Primarul general al Capitalei, Nicu╚Öor Dan a preluat ieri negocierile ╚Öi s-a deplasat la sediul STB pentru a ├«ncerca deblocarea situa╚Ťiei. Edilul-╚Öef al ora╚Öului a discutat cu ╚Öefii de depouri ╚Öi autobaze din cadrul societ─â╚Ťii, ace╚Ötia declar├ónd c─â ├«n multe locuri, ie╚Öirile ├«n traseu ale vehiculelor STB sunt blocate de grevi╚Öti.

Nu s-a ajuns ├«nc─â la nici o concluzie ╚Öi la ora 18.00, erau a╚Öteptate noi discu╚Ťii pentru dezamorssarea situa╚Ťiei, de data aceasta ├«ntre Nicu╚Öor Dan, administra╚Ťia STB ╚Öi reprezentan╚Ťii depourilor ╚Öi autobazelor.  

Poli╚Ťia ancheteaz─â protestul de la STB

Parchetul de pe l├óng─â Judec─âtoria Sectorului 3 a declan┼čat o anchet─â privind declararea grevei de la Societatea de Transport Bucure┼čti cu ├«nc─âlcarea condi┼úiilor prev─âzute de lege, ca urmare a sesiz─ârilor depuse de Poli┼úia Capitalei ┼či de STB.

ÔÇŁAv├ónd ├«n vedere protestul organizat de c─âtre angaja┼úi ai Societ─â┼úii de Transport Bucure┼čti, Direc┼úia General─â de Poli┼úie a Municipiului Bucure┼čti - Brigada de Poli┼úie pentru Transportul Public s-a sesizat din oficiu, ieri, 20 ianuarie, cu privire la s─âv├ór┼čirea infrac┼úiunii de declararea grevei de c─âtre organizatori cu ├«nc─âlcarea condi┼úiilor prev─âzute de lege (Legea dialogului social - nr 62 din 2011)ÔÇŁ, a anun┼úat Poli┼úia Capitalei ├«ntr-un comunicat preluat de news.ro

Cercet─ârile se desf─â┼čoar─â sub supravegherea Parchetului de pe l├óng─â Judec─âtoria Sectorului 3. ├Än acela╚Öi timp, administra╚Ťia STB a ├«naintat mai multe pl├óngeri penale c─âtre Parchetul de pe l├óng─â Judec─âtoria Sectorului 3 pentru tragerea la r─âspundere a liderilor sindicali pentru blocarea unei activit─â╚Ťi vitale ├«n context pandemic

irina tanase 13 jpg
andre JPG
anamaria prodan portret 0 jpeg
Pensionari din România jpg
00032 jpg
salariu copy jpeg
1 ducesa kate si regina elisabeta a ii a jpg jpeg
crbl  2 (2) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Charles 1 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg
bone ferenc criminal bihor motiv crima 770454 webp
telefon jpeg
shaorma jpeg
Pensionari din România jpg
crima spania png