Greva de la STB continuă. Zvonuri privind solidarizarea salariaților Metrorex

Ultima actualizare:

Greva de la STB a devenit un război politic neasumat între PSD pe de o parte și PNL-USR de cealaltă parte. Protestarii spun că nu reiau lucrul până nu își dă demisia directorul numit de PNL-USR. Liderul lor, un membru PSD, este președintele unei organizații care reprezintă și salariații de la metrou. În Capitală a apărut așadar spaima unei solidarizări cu greva și a sindicaliștilor de la metrou.

Dintre cele 86 de troleibuze ale STB, 65 au fost ieri pe traseu. Foto: captură observatornews.ro
Dintre cele 86 de troleibuze ale STB, 65 au fost ieri pe traseu. Foto: captură observatornews.ro

Câte vehicule STB au ieșit duminică pe traseu

Directorul general al STB, Adrian Criț a cerut duminică intervenția instituțiilor statului pentru că există deja două decizii ale justiției prin care protestul de la STB este declarat ilegal dar salariații, coordonați de sindicate refuză reluarea activității. Criț a anunțat că este gata de negocieri pentru noul contract de muncă dar numai după reluarea circulației mijloacelor de transport în comun.

Acesta a spus că a reușit să convingă duminică să iasă pe traseu 82 de tramvaie din 181, 65 de troleibuze din 86 şi 15 autobuze din 460. Adrian Criț a acuzat că există un nucleu dur de sindicaliști care exercită presiuni asupra colegilor pentru a nu ieși pe traseu. Primăria Capitalei a pus la dispoziția salariaților asupra cărora se fac presiuni pentru a rămâne în grevă, o linie telefonică specială pentru a cere ajutor: 0800.800.868. 

La Autobaza Titan a fost organizat un protest al șoferilor de la STB. Foto: captură stirileprotv.ro
La Autobaza Titan a fost organizat un protest al șoferilor de la STB. Foto: captură stirileprotv.ro

Liderul sindicatului STB reprezintă și salariații de la Metrorex

Președintele sindicatului cel mai puternic din STB, consilierul general PSD Vasile Petrariu spune că salariații vor să meargă până la capăt cu greva și nu le pasă de consecințe. Ca o demonstrație de forță, duminică la sediul Autobazei Titan, unde este sediul sindicatului s-au strâns peste 300 de șoferi care au cerut un singur lucru: demisia directorului general.

În timp ce aceștia scandau ”Jos Criț”, la sediul Poliției Transporturi erau audiați primii trei din cei 15 salariați ai societății, acuzați de administrație de provocarea grevei spontane dar despre care se știa cu 12 ore înainte. Toți au un avocat comun și au declarat că nu vor face declarații de nici un fel în fața anchetatorilor.  

În august 2020, Vasile Petrariu a fost numit șef al Federației Sindicatelor din Transporturi și Servicii Publice, organizație care reunește și sindicaliștii de la Metrorex. Federația a fost condusă înainte de numirea lui Petrariu de către celebrul Ion Rădoi.

Prin stațiile și depourile Metrorex s-a pus deja problema solidarizării cu greva de la STB dar este o mare problemă: la Ministerul Transporturilor este însă ministru un coleg de partid al lui Petrariu, fostul premier Sorin Grindeanu.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net