Greva de la STB continu─â. Zvonuri privind solidarizarea salaria╚Ťilor Metrorex

23 ianuarie 2022

Greva de la STB a devenit un r─âzboi politic neasumat ├«ntre PSD pe de o parte ╚Öi PNL-USR de cealalt─â parte. Protestarii spun c─â nu reiau lucrul p├ón─â nu ├«╚Öi d─â demisia directorul numit de PNL-USR. Liderul lor, un membru PSD, este pre╚Öedintele unei organiza╚Ťii care reprezint─â ╚Öi salaria╚Ťii de la metrou. ├Än Capital─â a ap─ârut a╚Öadar spaima unei solidariz─âri cu greva ╚Öi a sindicali╚Ötilor de la metrou.

img jpg
Dintre cele 86 de troleibuze ale STB, 65 au fost ieri pe traseu. Foto: captur─â observatornews.ro

Câte vehicule STB au ieșit duminică pe traseu

Directorul general al STB, Adrian Cri╚Ť a cerut duminic─â interven╚Ťia institu╚Ťiilor statului pentru c─â exist─â deja dou─â decizii ale justi╚Ťiei prin care protestul de la STB este declarat ilegal dar salaria╚Ťii, coordona╚Ťi de sindicate refuz─â reluarea activit─â╚Ťii. Cri╚Ť a anun╚Ťat c─â este gata de negocieri pentru noul contract de munc─â dar numai dup─â reluarea circula╚Ťiei mijloacelor de transport ├«n comun.

Acesta a spus c─â a reu╚Öit s─â conving─â duminic─â s─â ias─â pe traseu 82 de tramvaie din 181, 65 de troleibuze din 86 ┼či 15 autobuze din 460. Adrian Cri╚Ť a acuzat c─â exist─â un nucleu dur de sindicali╚Öti care exercit─â presiuni asupra colegilor pentru a nu ie╚Öi pe traseu. Prim─âria Capitalei a pus la dispozi╚Ťia salaria╚Ťilor asupra c─ârora se fac presiuni pentru a r─âm├óne ├«n grev─â, o linie telefonic─â special─â pentru a cere ajutor: 0800.800.868. 

62237619 jpg
La Autobaza Titan a fost organizat un protest al șoferilor de la STB. Foto: captură stirileprotv.ro

Liderul sindicatului STB reprezint─â ╚Öi salaria╚Ťii de la Metrorex

Pre╚Öedintele sindicatului cel mai puternic din STB, consilierul general PSD Vasile Petrariu spune c─â salaria╚Ťii vor s─â mearg─â p├ón─â la cap─ât cu greva ╚Öi nu le pas─â de consecin╚Ťe. Ca o demonstra╚Ťie de for╚Ť─â, duminic─â la sediul Autobazei Titan, unde este sediul sindicatului s-au str├óns peste 300 de ╚Öoferi care au cerut un singur lucru: demisia directorului general.

├Än timp ce ace╚Ötia scandau ÔÇŁJos Cri╚ŤÔÇŁ, la sediul Poli╚Ťiei Transporturi erau audia╚Ťi primii trei din cei 15 salaria╚Ťi ai societ─â╚Ťii, acuza╚Ťi de administra╚Ťie de provocarea grevei spontane dar despre care se ╚Ötia cu 12 ore ├«nainte. To╚Ťi au un avocat comun ╚Öi au declarat c─â nu vor face declara╚Ťii de nici un fel ├«n fa╚Ťa anchetatorilor.  

├Än august 2020, Vasile Petrariu a fost numit ╚Öef al Federa╚Ťiei Sindicatelor din Transporturi ╚Öi Servicii Publice, organiza╚Ťie care reune╚Öte ╚Öi sindicali╚Ötii de la Metrorex. Federa╚Ťia a fost condus─â ├«nainte de numirea lui Petrariu de c─âtre celebrul Ion R─âdoi.

Prin sta╚Ťiile ╚Öi depourile Metrorex s-a pus deja problema solidariz─ârii cu greva de la STB dar este o mare problem─â: la Ministerul Transporturilor este ├«ns─â ministru un coleg de partid al lui Petrariu, fostul premier Sorin Grindeanu.

oana zavoranu jpg
adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
image png
maria dragomiroiu
cub radu stefan banica png
foto mare profimedia 0691691838 copy jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
calendar ortodox 2021 23 mai sf mihail marturisitorul png
1 mare foto epa efe 57690578 jpg
6 traian basescu prima iubita jpg jpeg
4 printul andrew profimedia 0652894124 jpg jpeg
ioan niculae jpeg
inceput de an scolar jpeg