Directorul STB avertizează! Dacă nu se reia activitatea, compania ar putea intra în insolvență
Greva Societăţii de Transport Bucureşti (STB) continuă şi sâmbătă, 22 ianuarie, după ce în această dimineață au ieșit pe stradă doar 15 vehicule. Directorul companiei a anunțat că în acest ritm, dacă nu se reia activitatea cât mai repede, STB poate intra în insolvență.
Directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ, a declarat că estimează pierderile provocate de grevă, în momentul de faţă, la aproximativ 20 milioane lei. De asemenea, acesta a avertizat că, dacă angajaţii nu îşi vor relua activitatea, STB ar putea intra în insolvenţă.
„Ca şi valoare, eu consider că urmare a acestor trei zile de grevă ilegală probabil aceasta se va situa undeva în jur de 20 de milioane de lei.
Asta în momentul de faţă. Gândiţi-vă şi la prejudiciile de imagine, la ce vor spune călătorii despre noi şi dacă nu cumva am pierdut suportul bucureştenilor, pentru că o companie finanţată de cetăţeni prin taxe, impozite, trebuie să-şi îndeplinească îndatoririle faţă de ei în primul rând", a declarat directorul STB la B1TV, întrebat fiind despre pagubele produse de grevă.
STB ar putea intra în insolvență din cauza grevei angajaților
De asemenea, Criț a atras atenţia că veniturile au scăzut ca urmare a celor trei zile de grevă şi societatea s-ar putea să nu mai aibă bani şi poate intra în insolvenţă.
„Dacă noi nu ieşim în momentul de faţă la muncă, această societate poate intra în insolvenţă(...) Urmare a celor trei zile de grevă, prin diminuarea veniturilor, s-ar putea să nu mai avem din păcate bani pentru salarii, bani pentru plata utilităţilor, bani pentru alte cheltuieli necesare efectuării transportului public.
Deci, sau ne începem activitatea, sau s-ar putea ca această companie să nu mai existe. Cu greu am reuşit să eşalonăm o datorie istorică pe care am preluat-o când am preluat acest mandat, de 1,3 miliarde lei.
Am redus această datorie cu sprijinul municipalităţii. În momentul de faţă, datoria e undeva în jur de 900 milioane lei, cu tot cu penalităţi, către ANAF. Aceasta este eşalonată cu greu şi trebuie plătită. Orice neplată a unei rate, din păcate, duce la insolvenţă”, a explicat directorul STB.
Abonamentele călătorilor ar putea fi prelungite cu trei zile
El a subliniat că, în ceea ce priveşte abonamentele călătorilor, ar trebui să fie prelungită perioada de valabilitate a acestora cu trei zile. „Ca şi decizie managerială, aici ar trebui să intervenim şi să spunem: „Da, din păcate n-aţi putut utiliza abonamentul trei zile, o să aveţi încă trei zile la dispoziţie după expirarea lui”, a explicat Criț.
Fondul de grevă nu va acoperi valoarea daunelor
„STB în momentul de faţă are nişte venituri mult diminuate, urmare a faptului că angajaţii nu şi-au îndeplinit îndatoririle de serviciu şi acest lucru îl va deconta sindicatul reprezentativ. (..)
Liderii sindicali trebuie să ştie următorul lucru, şi angajaţii trebuie să cunoască: fondul de grevă de care se vorbeşte şi cu care îi amăgeşte sindicatul pe angajaţi nu va acoperi valoarea daunelor”, a punctat Criţ.
A treia zi de grevă în București
Greva declanşată de angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti (STB) încă de joi continuă şi sâmbătă, deşi Tribunalul Bucureşti a decis vineri că aceasta este ilegală. Criț a susținut că acest lucru este „un boicot împotriva siguranţei bucureştenilor”.
Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!