A cincea zi de grevă STB. Doar 20% din şoferi au ieşit pe trasee

Ultima actualizare:

Greva angajaţilor STB continuă luni, 24 ianuarie, pentru a cincea zi la rând. În jur de 20% dintre şoferii de autobuz, troleibuz şi tramvai au ieşit pe trasee. Protestul este declarat ilegal de Tribunalul Bucureşti, iar o nouă rundă de negocieri între directorul STB Adrian Criţ şi reprezentanţii sindicatului ar fi trebuit să aibă loc la ora 9.00, dar a fost anulată.

Greva STB continuă pentru a cincea zi foto: Facebook
Greva STB continuă pentru a cincea zi foto: Facebook

Conducerea Societăţii de Transport Bucureşti a anunţat că luni au ieşit pe trasee aproximativ 20% dintre şoferi. Asta înseamnă, conform adevarul.ro, 103 de maşini din cele 521 care ar fi circulat în mod normal. Din ele, 46 sunt tramvaie, din cele 107 existente, 40 de troleibuze din 62 şi 17 autobuze din 353. Reprezentanţii STB continua să ceară angajaţilor să îşi reia activitatea, după ce greva a fost declarată ilegală de Tribunalul Bucureşti.

Protest la autobaza Titan, duminică

În ciuda deciziei Tribunalului, sute de angajaţi STB s-a adunat duminică, 23 ianuarie, la autobaza Titan, de la orele dimineţii, când ar fi trebuit să iasă pe traseu. Ei au cerut demisia directorului STB Adrian Criţ. Conform preşedintelui Sindicatului Transporturilor din Bucureşti, Vasile Petrariu, oamenii prezenţi la protest şi-au asumat greva.

“Avem în momentul de faţă peste 400 de vehicule imobilizate, care nu pot să iasă în traseu, iar cele care ies în traseu, au mari dificultăţi tehnice pentru că avem foarte multe defecte zilnice din cauză că nu avem piese de schimb, din acest motiv avem probleme şi cu salariaţii pentru că pierd timp să se scoale la ora 3 dimineaţa, să circule 2-3 ore şi după să se retragă în depou. Nu este normal. Directorul general care se laudă cu management performant nu a reuşit să rezolve această problemă”, a declarat liderul de sindicat Vasile Petrariu.

Directorul STB susţine că şoferii sunt forţaţi de sindicat să nu iasă pe traseu

Directorul companiei, Adrian Criţ, a făcut şi el duminică o serie de declaraţii, inclusive un apel la angajaţii STB de a nu ascultat sindicatul şi pe liderul acestuia, Vasile Petrariu. Criţ a mai spus că, în fiecare zi de grevă, situaţia financiară a Societăţii de Trasport Bucureşti se înrăutăţeşte.

În plus, conform lui, duminică dimineaţa, şase şoferi de troleibuz care au ieşit pe traseu de la depoul Berceni s-au întors “tremurând”, pentru că asupra lor s-ar fi făcut presiuni din partea liderilor de sindicat de a nu circula. Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a spus şi el că duminică 65% dintre conducătorii STB au ieşti pe traseu, iar numărul ar fi fost mult mai mare dacă şoferii şi vatmanii nu ar fi fost intimidate de sindicat.

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

image
image
image
image
image
image
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net