A cincea zi de grev─â STB. Doar 20% din ┼čoferi au ie┼čit pe trasee

24 ianuarie 2022

Greva angaja┼úilor STB continu─â luni, 24 ianuarie, pentru a cincea zi la r├ónd. ├Än jur de 20% dintre ┼čoferii de autobuz, troleibuz ┼či tramvai au ie┼čit pe trasee. Protestul este declarat ilegal de Tribunalul Bucure┼čti, iar o nou─â rund─â de negocieri ├«ntre directorul STB Adrian Cri┼ú ┼či reprezentan┼úii sindicatului ar fi trebuit s─â aib─â loc la ora 9.00, dar a fost anulat─â.

image
Greva STB continu─â pentru a cincea zi foto: Facebook

Conducerea Societ─â┼úii de Transport Bucure┼čti a anun┼úat c─â luni au ie┼čit pe trasee aproximativ 20% dintre ┼čoferi. Asta ├«nseamn─â, conform adevarul.ro, 103 de ma┼čini din cele 521 care ar fi circulat ├«n mod normal. Din ele, 46 sunt tramvaie, din cele 107 existente, 40 de troleibuze din 62 ┼či 17 autobuze din 353. Reprezentan┼úii STB continua s─â cear─â angaja┼úilor s─â ├«┼či reia activitatea, dup─â ce greva a fost declarat─â ilegal─â de Tribunalul Bucure┼čti.

Protest la autobaza Titan, duminic─â

├Än ciuda deciziei Tribunalului, sute de angaja┼úi STB s-a adunat duminic─â, 23 ianuarie, la autobaza Titan, de la orele dimine┼úii, c├ónd ar fi trebuit s─â ias─â pe traseu. Ei au cerut demisia directorului STB Adrian Cri┼ú. Conform pre┼čedintelui Sindicatului Transporturilor din Bucure┼čti, Vasile Petrariu, oamenii prezen┼úi la protest ┼či-au asumat greva.

ÔÇťAvem ├«n momentul de fa┼ú─â peste 400 de vehicule imobilizate, care nu pot s─â ias─â ├«n traseu, iar cele care ies ├«n traseu, au mari dificult─â┼úi tehnice pentru c─â avem foarte multe defecte zilnice din cauz─â c─â nu avem piese de schimb, din acest motiv avem probleme ┼či cu salaria┼úii pentru c─â pierd timp s─â se scoale la ora 3 diminea┼úa, s─â circule 2-3 ore ┼či dup─â s─â se retrag─â ├«n depou. Nu este normal. Directorul general care se laud─â cu management performant nu a reu┼čit s─â rezolve aceast─â problem─âÔÇŁ, a declarat liderul de sindicat Vasile Petrariu.

Directorul STB sus┼úine c─â ┼čoferii sunt for┼úa┼úi de sindicat s─â nu ias─â pe traseu

Directorul companiei, Adrian Cri┼ú, a f─âcut ┼či el duminic─â o serie de declara┼úii, inclusive un apel la angaja┼úii STB de a nu ascultat sindicatul ┼či pe liderul acestuia, Vasile Petrariu. Cri┼ú a mai spus c─â, ├«n fiecare zi de grev─â, situa┼úia financiar─â a Societ─â┼úii de Trasport Bucure┼čti se ├«nr─âut─â┼úe┼čte.

├Än plus, conform lui, duminic─â diminea┼úa, ┼čase ┼čoferi de troleibuz care au ie┼čit pe traseu de la depoul Berceni s-au ├«ntors ÔÇťtremur├óndÔÇŁ, pentru c─â asupra lor s-ar fi f─âcut presiuni din partea liderilor de sindicat de a nu circula. Primarul Capitalei, Nicu┼čor Dan a spus ┼či el c─â duminic─â 65% dintre conduc─âtorii STB au ie┼čti pe traseu, iar num─ârul ar fi fost mult mai mare dac─â ┼čoferii ┼či vatmanii nu ar fi fost intimidate de sindicat.

Pute┼úi urm─âri ┼čtirile Click! ┼či pe Google News!

1 johnny depp amber heard jpg jpeg
survivor tj nedelcu png
3alex nedelcu survivor png
ispita bianca pop beata crita sparg restaurantul 463978 webp
1 insula iubirii 1 jpg jpeg
dieta claudia pavel 2 jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
oameni cu masti de protectie pe strada
FotoJet (2) jpg
FotoJet (1) jpg
evoli boala tigari electronice jpeg
Sorin Oprescu a fost s─âltat de masca╚Ťi din casa lui, ├«n septembrie 2015, dup─â ce tocmai primise mit─â 25 000 de euro jpeg
ion tiriac jpg