Câți bani a câștigat un român care a intrat cu mașina într-o groapă. Suma uriașă pe care trebuie să i-o plătească statul român

Ultima actualizare:

Doi ani și jumătate de procese, iar la finalul acestora, o decizie favorabilă. Un ialomițean ca câștigat un proces cu CNAIR pe care l-a dat în judecată din cauza unei gropi în carosabil care putea să îl coste viața. Omul nu s-a mulțumit că a scăpat cu viață după ce s-a răsturnat cu mașina și a cerut socoteală instituției responsabilă de infrastructura rutieră. Bărbatul a cerut daune morale și materiale.

image

Bărbatul din localitatea Făcăeni a reușit să demonstreze în instanță că un accident rutier în urma căruia era să-și piardă viața ar fi avut drept cauză indiferenței Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere care nu s-a preocupat de repararea drumului.

Tribunalul Ialomița a obligat instituția să-i plătească daune morale și materiale de aproximativ 25 mii de euro, dar și banii pe care i-a cheltuit cu spitalizarea, scrie publicația locală Independent Online.

Cum s-a petrecut accidentul

Accidentul, care i-a schimbat viața ialomițeanului a avut loc în septembrie, 2020, pe DN3B Fetești-Chirana.

Bărbatul a încercat să depășească un autoturism care circula în fața sa și, pentru a evita un impact cu acesta, a intrat într-o groapă nesemnalizată și s-a răsturnat cu mașina pe câmp.

După accident a fost preluat de ambulanță și transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență «Sfântul Andrei» Constanța, acolo unde a petrecut o lungă perioadă de timp sub supraveghere medicală.

La un an distanță de la producerea accidentului, bărbatul a deschis o acțiune în instanță prin care a soli­citat despăgubiri administratorului drumului respectiv, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

La momentul producerii accidentului, șoseaua se afla într-o stare avansată de degradare.

Instanța i-a dat câștig de cauză, CNAIR, bun de plată

După 2 ani și jumătate de termene și procese, magistrații Tribunalului Ialomița i-au dat dreptate bărbatului.

Judecătorii au stabilit că Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere se face vinovată de producerea accidentului rutier pentru că nu a întreținut corespunzător drumul public pe care îl avea în administrare.

Astfel, instanța a obligat instituția să îi plătească șoferului pățit daune morale și materiale în valoare de aproximativ 25 mii de euro. La toate acestea se adaugă și plata îngrjirilor medicale de care bărbatul a beneficiat în timp ce a fost internat.

Decizia nu este încă definitivă şi poate fi atacată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cirese piata slatina olt   foto alina mitran (6) jpeg
image
image
image
image
image
image
aeroport brasov jpg
foisorul de foc jpeg
vreme jpg
artista 107 ani tatuaje vechi jpg
avion senegal raniti jpg
zapada transfagarasan jpg
ploaie jpg
tick 5477847 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net