A fost aprobată Strategia de vaccinare anti COVID-19. "70% din populaţie ar putea fi implicată în campanie"

Ultima actualizare:

    Strategia stabileşte întregul proces şi lanţ de vaccinare împotriva SARS-CoV-2foto: AFP
Strategia stabileşte întregul proces şi lanţ de vaccinare împotriva SARS-CoV-2foto: AFP

Guvernul a adoptat, în şedinţa de vineri seară, Hotărârea privind Strategia de vaccinare a populaţiei împotriva virusului SARS-CoV-2. Autorităţile fac apel la societatea civilă, dar şi la specialişti, să se sprijine campania de vaccinare.

„Trebuie evitate politizările pe acest subiect pentru că în joc sunt viaţa şi sănătatea românilor şi chemăm alături toţi specialiştii în domeniu pentru sprijinirea eforturilor Guvernului de derulare a acestei campanii de vaccinare cu succes, în momentul în care vaccinul va fi disponibil”, a afirmat şeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă.

"Este un act normativ care pregăteşte această campanie extrem de importantă. În fapt, este singura soluţie pentru a pune capăt acestei pandemii şi sperăm ca vaccinul să fie pus la dispoziţie cât mai curând. Potrivit acestei strategii de vaccinare, au fost stabilite grupurile prioritare pentru vaccinarea  împotriva SARS-CoV-2. Principalele categorii de personal care vor fi vaccinate sunt următoarele: personalul din domeniul sănătăţii, personalul din centrele rezidenţiale şi medico-sociale, populaţia cu risc ridicat de evoluţie severă în cazul infecţiilor cu SARS-CoV-2 şi personalul din alte domenii cheie pentru buna funcţionare a societăţii” a declarat şeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă.

El a spus că după această etapă vaccinarea va fi disponibilă pentru toată populaţia. „Estimarea este că în prezent 70% din totalul populaţiei ar fi putea fi implicată în această campanie de vaccinare. Este o campanie gratuită şi voluntară. Succesul acestei campanii de vaccinare depinde foarte mult de voinţa populaţiei, de conformarea cetăţenilor la această campanie şi în acest sens Guvernul face un apel către toate instituţiile implicate, dar şi către societatea civilă, către specialişti, ca  dezbaterea publică să sprijine această campanie pentru că aceasta reprezintă singurul remediu pentru a pune capăt pandemiei. Trebuie evitate politizările pe acest subiect pentru că în joc sunt viaţa şi sănătatea românilor şi chemăm alături toţi specialiştii în domeniu pentru sprijinirea eforturilor Guvernului  de derulare a acestei campanii de vaccinare cu succes, în momentul în care vaccinul va fi disponibil” a adăugat Ionel Dancă.

Strategia stabileşte întregul proces şi lanţ de vaccinare împotriva SARS-CoV-2

Ministerul Sănătăţii precizează că Strategia stabileşte întregul proces şi lanţ de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, de la principiile generale, până la organizarea vaccinării, depozitarea vaccinurilor, păstrarea lanţului de frig, monitorizarea siguranţei şi eficacităţii şi managementul deşeurilor. De asemenea, propune linii generale care vor sta la baza strategiei de comunicare a campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2.

Strategia de vaccinare a fost elaborată de către Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, organism interministerial în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea Prim-ministrului.

Documentul stabileşte viziunea, principiile şi modul de acţiune pentru administrarea în România a vaccinurilor anti COVID-19 autorizate de către Agenţia Europeană a Medicamentului şi are la bază atât analiza situaţiei de la nivelul naţional şi european a răspândirii SARS-CoV-2, cât şi analiza situaţiei cazurilor grave şi respectiv a mortalităţii generate de COVID-19.

 Strategia îşi propune, ca obiective generale, asigurarea unui mediu favorabil vaccinării, ca politică eficace de prevenţie COVID 19 la nivelul populaţiei României , dar şi crearea premizelor de operaţionalizare a activitatii de vaccinare anti Covid 19 la nivel populaţional, ca parte integranta a programului naţional de vaccinare.

 “Scopul nostru este acela de a asigura accesul la vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în condiţii de siguranţă, eficacitate şi echitate pentru prevenirea infecţiei cu SARS-CoV-2 şi limitarea pandemiei de COVID-19 pe teritoriul ţării”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii

 Strategia stabileşte întregul proces şi lanţ de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, de la principiile generale, până la organizarea vaccinării, depozitarea vaccinurilor, păstrarea lanţului de frig, monitorizarea siguranţei şi eficacităţii şi managementul deşeurilor. Aceasta propune linii generale care vor sta la baza strategiei de comunicare a campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2   din România.

CSAT, convocat pentru a aproba Strategia de vaccinare

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) pentru joi 3 decembrie, de la ora 15.00 la Palatul Cotroceni, prin sistem de videoconferinţă, pe ordinea de zi a şedinţei fiind inclusă tematica referitoare la Strategia de vaccinare anti-COVID-19 în România”.

„După ce se aprobă strategia în Guvern, ea va fi făcută publică. Va rămâne o perioadă în care cei de la Ministerul Sănătăţii, care vor fi iniţiatori, vor explica despre ce este strategia, cum este gândită. După ce va fi dezbătută şi probabil asumată în CSAT, voi mai face şi eu nişte referiri, vor exista conferinţe de presă şi aşa mai departe”, a explicat preşedintele Iohannis, într-o conferinţă de presă susţinută miercuri la Cotroceni.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net