A fost deschis primul centru de vaccinare din România care va funcţiona non-stop: "Vaccinul pe care îl folosim este Pfizer!"
Primul centru de vaccinare din România care va funcţiona non-stop a fost deschis la Spitalul Judeţean Timişoara. Momentan, acesta va funcţiona până la ora 23.00, fiind necesre câteva zile pentru ca platforma să permită programarea şi pe timp de noapte.
”Pentru partea de noapte, platforma naţională trebuie upgradată că să poată accepta programări după programul normal care se termină la 7 seara. Colegii de la STS pot lucra doar noaptea că să nu blocheze activitatea de la toate centrele din toată ţară. Ei lucrează deja de când au primit acceptul, o dată cu noi, de joi seară, şi ne-au notificat că mai două nopţi vor lucra, astfel încât programările vor putea fi făcute până la orele dimineţii. Acum am ajuns undeva până la ora 23.00, dar asta nu înseamnă că vaccinăm mai puţin, ci doar în primele două zile vom face cei 480 de oameni până târziu în noapte şi nu neapărat până la 6-7 dimineaţă. Primele zile au un grad de ocupare sută la sută, probabil şi din cauza că vaccinul pe care îl folosim este Pfizer”, a declarat Răul Pătraşcu, managerul Spitalului Judeţean Timişoara.
În primul centru de vaccinare non-stop din România se administrează doar serul Pfizer
Acesta este primul centru de vaccinare din România care va funcţiona non-stop, iar marţi a fost deschis. El funcţionează la parterul clădirii care adăposteşte Ortopedia din cadrul. Spitalului Judeţean Timişoara, şi va avea atât ziua, cât şi noaptea, câte 4 linii de vaccinare. La acest centru se va administra doar serul Pfizer.
Principalii beneficiari ai vaccinurilor administate noaptea vor fi tinerii şi angajaţii care lucrează în mai multe ture.
De la începutul campaniei de vaccinare, în Timiş, au fost imunizaţi aproape 100.000 de oameni cu cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19.
"Am participat în această dimineață la deschiderea primului centru de vaccinare non-stop din România, la Spitalul Județean Timișoara. Este un pas consistent către imunizarea unui important segment de populație și imaginarea unui nou început, fără pandemie.Aseară am purtat o discuție cu coordonatorul național al campaniei de vaccinare, domnul Valeriu Gheorghiță și m-a asigurat de sprijinul lui pentru implicarea medicilor de familie în campania de vaccinare și pentru alocarea unui număr mai mare de vaccinuri având în vedere criza cu care ne confruntăm la Timișoara și în zona periurbană.O a treia direcție de acțiune la care lucrez, tot pentru creșterea accesului la vaccin, este pregătirea unui centru drive through și a unor echipe mobile de vaccinare în județ.Este o vorbă în popor și cred că se aplică la situația noastră: când e greu, ne adaptăm. Nu renunțăm, gândim soluții și privim cu optimism către lunile care vin, căci nicio criză nu e veșnică. Împreună vom reuși!", a transmis Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.