A început Black Friday. Produsul surprinzător aflat în topul comenzilor făcute de români

Ultima actualizare:

A început Black Friday 2023, iar reducerile sunt foarte mari. Doar pe una dintre cele mai mari platforme de cumpărături online, sunt pregătite trei milioane de oferte.

Românii au dat banii de Black Friday pe televizoare și mâncare / foto: arhiva
Românii au dat banii de Black Friday pe televizoare și mâncare / foto: arhiva

Până la ora 8:00, pe cea mai mare platformă de shopping online, peste 130.000 de românii făcuseră deja cumpărături. Valoarea totală a comenzilor a trecut de 165 de milioane de lei.

Media reducerilor din 2023 este de 35-40%, însă discount-urile pot ajunge și la 75%. Comercianții s-au pregătit timp de 10 luni pentru Black Friday 2023. Speră ca azi să aibă cele mai mari vânzări din an.

Potrivit căutărilor, televizoarele smart sunt pe primul loc, în topul preferințelor, urmate de electrocasnice mici, în special espressoare, îmbrăcăminte, încălţăminte şi telefoane mobile.

Mai mult decât atât, românii au mai cumpărat produsele de îngriire personală, ofertele pentru bilete de avion, vacanțe, tratamente de remodelare corporală, dar şi carne de porc.

Valoarea totală a reducerilor de Black Friday, de pe una dintre principalele platforme online, este de peste 390 milioane de lei. 71% dintre oferte sunt la cel mai mic preț din an, scrie antena3.

Cum să eviți țepele de Black Friday

În contextul Black Friday-ului de astăzi, ANPC vine cu o serie de recomandări pentru a nu cădea în capcana reducerilor false sau a reclamelor mincinoase.

„Recomandăm consumatorilor să citească recenziile privind produsele oferite online, care pot da indicii despre calitatea acestora sau despre seriozitatea comerciantului.

Acesta este obligat să ofere acces consumatorilor la toate recenziile privind produsele şi sa garanteze faptul că recenziile publicate provin de la consumatorii care au utilizat sau au achiziționat efectiv produsul.

În cazul plăţilor făcute cu cardul, nu transmiteți niciodată codul PIN al cardului din 4 cifre şi parole bancare, dacă primiți orice corespondență care pare a fi de la comerciant, prin care vi se solicită acest lucru”, a transmis Paul Anghel, directorul general ANPC.

Prețul de referința / prețul anterior reprezinta cel mai scăzut preț practicat în același spațiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării prețului redus.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
nava de croaziera foto pixabay
West Side Flower Fest 2 1 scaled jpg
crima sibiu jpg
parcul Buila Vanturarita jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Captură de ecran din 2024 05 19 la 10 10 00 png
rostariu regina maria jpg
ciocolata calda jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net