A început sezonul alergiilor. Ce este ambrozia, planta care ne dă bătăi de cap în fiecare an

Ultima actualizare:

    Ambrozia îi afectează şi pe cei care nu sunt alergicifoto: captura Facebook
Ambrozia îi afectează şi pe cei care nu sunt alergicifoto: captura Facebook

Primăvara este anotimpul pe care îl aşteptăm cu toţii. Însă sunt mulţi oameni care nu se bucură deloc de razele soarelui şi copacii înfloriţi. Cei care sunt sensibili la polenul florilor trebuie să aibă grijă să ia tratament pentru a scăpa de probleme. Însă de departe cel mai mare pericol pentru cei alergici este ambrozia, o plantă care ne dă bătăi de cap în fiecare an.

Medicii alergologi spun că nu numai alergicii au probleme cu ambrozia. Chiar şi cei sănătoşi se pot îmbolnăvi din cauza acestei plante.

Ambrozia este considerată, pe bună dreptate, un pericol pentru sănătate. Este o buruiană, confundată adesea cu pelinul. Rapoartele medicale arată că tot mai mulţi oameni fac alergii din cauza ambroziei, care invadează nu doar terenurile şi curţile neîngrijite, ci şi străzile, chiar şi în Capitală.

Până să ajungă la alergolog, mulţi cred că au o răceală care nu mai trece. Intensitatea alergiilor şi a manifestărilor clinice creşte de la un sezon la altul, iar complicaţiile pot să facă astm, se poate ajunge la crize severe de sufocare şi uneori chiar să sugereze şoc anafilactic. Cele mai frecvente sunt frecvente complicaţiile de tip sinuzită, polipoză, favorizarea infecţiilor.

Ce amenzi primesc cei care nu îşi curăţă terenurile de ambrozie

Ambrozia se stârpeşte destul de greu. Ca să scăpăm de ea trebuie să luăm măsuri înainte ca aceasta să înflorească.  Buruiana trebuie smulsă din pământ şi arsă.  Dacă este aruncată pe un loc cu umezeală, rădăcinile se prind repede la loc.

Legea obligă proprietarii de terenuri şi autorităţile să stârpească ambrozia. Amenzile pentru cei care nu îşi curăţă terenurile de astfel de buruieni riscă amenzi.

Autorităţile vor face verificări pentru a depista terenurile cu ambrozie. În urma acestor verificări se va face un centralizator cu suprafeţele de teren pe care s-a constatat existenţa buruienii, atât din mediul urban cât şi rural.

Iniţial, proprietarii vor primi avertismente. Apoi se va mai face un control. Şi dacă şi atunci sunt nereguli, porprietarii terenurilor vor fi sancţionaţi cu amenzi de la 750 la 5.000 de lei în cazul persoanelor fizice şi de la 5.000 la 20.000 de lei pentru persoanele juridice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Regele Charles  GettyImages jpg
439899984 2637790709761372 8663448278139324788 n jpg
15aae50a190c8adbd0df703e1bc213d2 jpg
sat pixabay jpg
corinita din salcie jpg
index webp
aeroport galati braila facebook jpg
gelu duminica poveste de viata jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net