Gol imens în presa românească. A murit jurnalistul Dragoș Tăbăran. „Era o enciclopedie ambulantă”

Ultima actualizare:

Dragoș Tăbăran, unul dintre cei mai vechi jurnaliști români, corespondent de război și expert în știrile externe a murit marți dimineață, 17 septembrie, anunță TVR. Colegii au postat mesaje emoționanate pe rețelele sociale. Mulți oameni de presă care l-au cunoscut l-au descris ca pe un profesionist desăvârșit.

A murit Dragoș Tăbăran

Jurnalistul Dragoș Tăbăran a murit. Foto: Captură video
Jurnalistul Dragoș Tăbăran a murit. Foto: Captură video

Jurnalistul Dragoș Tăbăran a murit marți dimineață. Regretatul om de presă, cu o vastă activitate la Televiziunea Română s-a remarcat ca un expert în știri externe, bun cunoscător al spațiului ex-sovietic. Dragoș Tăbăran a transmis evenimentele din Ucraina, de la izbucnirea războiului cu Rusia.

„Veste tristă pentru TVR și pentru jurnalismul românesc. Colegul nostru, Dragoș Tăbăran, un expert al știrilor externe și un specialist in spatiul ex-sovietic, s-a stins din viață în această dimineață.

A fost alături de Știrile TVR în toate conflictele internaționale din ultimele trei decenii. Vorbea, printre altele, limba rusă și a tradus în direct primele declarații la începutul invadării Ucrainei. Era un profesionist și un om dedicat demnității editoriale. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, este mesajul echipei TVR.

„Era foarte deștept și avea un suflet minunat”

Jurnalista Csiki Camelia a transmis un mesaj emoționant:

„O veste tristă pentru redacția noastră de stiri și pentru mine. A plecat dintre noi mult prea devreme jurnalistul Dragoș Tăbăran, corespondent de război, analist și comentator de știri externe.

Un om deosebit, inteligent și unul dintre colegii cu care m-am înțeles foarte bine în ultimii ani. Îmi plăceau glumele lui smart si mai ales poveștile nostre despre istoria lumii. Am și realizat împreună o campanie despre Primul Război Mondial, care a avut mare succes.

Dragos a făcut reportaje despre războiul din Europa, iar eu despre cum a fost la noi Marele razboi. Era foarte deștept și avea un suflet minunat! Îmi pare tare rău că a plecat așa repede! Dumnezeu să-l odihnească în pace! Drum lin, Dragoș!”, este mesajul Cameliei Csiki.

„Era o enciclopedie ambulantă”

Plecarea la cele veșnice a jurnalistului Dragoș Tăbăran a produs multă tristețe. Era un profesionist desăvârșit, iar golul pe care îl lasă în presa românească este imens. Jurnalista Ioana Dumitrescu a lucrat alături de el timp de 3 decenii.  

„Îi spuneam Scumpi! Pe vremea când redacția de știri externe era ca o familie...cu bune, cu rele. Dragoș Tăbăran a venit acum aproape 30 de ani în această familie. Era o enciclopedie ambulantă.

A învățat din mers, ca noi ceilalți, meseria asta care îți macină nervii și sănătatea. Eram toți tineri și frumoși.

Dragoș știa rusă, bulgară și cunoștea foarte bine spațiul ex sovietic. O scurtă bucată de vreme a fost corespondentul TVR la Sofia, apoi a plecat la Bruxelles. Am trăit ani intenși în redacție cu evenimentele internaționale din ultimele trei decenii.

Iar Dragoș, în timpul războiului din Golf a stat în Iordania luni bune, mergând la Bagdad atunci când se putea.

Dar nu despre asta vreau să scriu. Dragoș era un suflet bun, deși părea mereu morocănos. Îi plăceau teribil câinii, teribil. Îi plăceau și pisicile. A avut un motan pe nume MAO despre care deseori ne povestea. Îi plăcea Wagner.

Îi plăcea să savureze mâncărurile românești și nu numai. Avea o memorie incredibilă putând să îți redea pasaje din cărți. Avea o cultură incredibilă.

Și eu vreau să mi-l amintesc în momentele în care ne spărgeam de râs, în momentele când mergeam în gașcă la sala de sport sau tenis. În momentele în care ne luam la râcă prin redacție pentru a termina discuția în hohote de râs.

La revedere, Scumpi!”, este mesajul plin de emoție al jurnalistei Ioana Dumitrescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net