”A rămas fără plămâni în spitalul unde lucrează fiica sa”. Povestea dramatică a doctoriței din Brad care a murit din cauza Covid-19

Ultima actualizare:

    foto: Pixabay.com
foto: Pixabay.com

Doctorul Marinela Feier era unul dintre medicii recunoscuți în Brad. A lucrat 37 de ani la spitalul din orașul hunedorean și a murit la Cluj, în spitalul unde lucrează fiica sa. Povestea celui de-al treilea medic decedat din cauza coronavirusului este cu adevărat dramatică. Practic, virusul a lăsat-o fără plămâni.

Doctorița din Brad care a murit din cauza coronavirusului a condus, până acum cinci ani Secția de Medicină Internă. Urma să împlinească 70 de ani în luna mai, când voia să se pensioneze. "A rămas fără plămâni" după mai bine de două săptămâni de spitalizare la terapie intensivă, la Cluj, în clinica unde lucrează fiica sa, tot medic. Este posibil ca sursa infecției să fi fost o pacientă pe care doctorița o internase pentru probleme digestive și care nu avea simptome specifice Covid-19, scrie hotnews.ro. Pacienta a fost externată, între timp, și testată ulterior, abia după ce coronavirusul a fost confirmat în cazul doctoriței.

Povestea medicului Marinela Feier la Spitalul Municipal Brad (județul Hunedoara) începe în anul 1983. De atunci a lucrat în unitatea sanitară până la 70 de ani fiindcă, având doctorat, i s-a permis acest lucru. Ultima dată a fost la spital la sfârșitul lunii martie. În primele zile ale lunii aprilie a început să se simtă rău. Avea simptome de răceală și s-a tratat acasă.

"Nu și-a pus problema că ar avea COVID-19. Până atunci, în zona noastră nu fusese confirmat niciun caz. A crezut că este vorba despre o amigdalită, pentru că mai avusese astfel de episoade", a declarat pentru HotNews dr. Lucian Miron, directorul medical al Spitalului Municipal Brad.

După trei zile, starea i s-a înrăutățit. Avea insuficiență respiratorie. A venit la spital, a făcut testul rapid pentru COVID-19 și rezultatul a fost pozitiv.

"Inițial, am vrut să o transferăm la spitalul din Hunedoara, fiind cel mai apropiat de noi. Am luat legătura și cu fiica sa, care este medic la Cluj, am transferat-o acolo", a adăugat Lucian Miron.

În 8 aprilie a fost transferată la Spitalul Județean Cluj, la Clinica Medicală 1, acolo unde fiica sa este medic. "A fost internată la Terapie-Intensivă, iar de vinerea trecută starea i s-a agravat și a avut nevoie de suport respirator. Fiica dânsei mi-a spus că, practic, nu a mai avut plămâni. A rămas fără plămâni. Slăbiciunea a fost că doamna doctor avea și alte afecțiuni, respectiv diabet", a mai spus directorul medical al Spitalului Brad.

Soțul doctoriței, confirmat și el cu COVID-19 și internat în aceeași clinică din Cluj. El a început să aibă simptome la 2-3 zie după ce doctorița a fost confirmată cu boala. Evoluția sa pare să fie bună acum.

O pacientă asimptomatică ar fi fost sursă a bolii

Potrivit medicilor din Brad, cea mai probabilă sursă a bolii este o pacientă care fusese internată pentru simptome digestive - dureri de stomac, dureri de bilă. Este vorba despre o femeie în vârstă, externată la sfârșitul lunii martie. Aceasta a revenit la spital după aproximativ o săptămână de la externare, tot cu simptome digestive. Atunci i-a fost făcut testul rapid, pentru că între timp se confirmase boala COVID-19 în cazul doctoriței. Iar rezultatul a fost pozitiv. Ulterior, i-a fost făcut și testul PCR, care a confirmat infecția cu coronavirus, și a fost transferată la un alt spital. Se știe că nu intrase în contact cu nimeni întors din state cu focar de coronavirus sau cu persoane despre care să se fi bănuit măcar că ar putea avea virusul.

Există suspiciunea că pacienta doctoriței Feier a fost bolnavă cu aproximativ 20 de zile înainte de a veni la spital. Avea anticorpi de cronicizare, de peste trei săptămâni vechime a bolii. ”Din acest motiv, considerăm că ea este o posibilă sursă a bolii. Am verificat zilele trecute și am constatat că este în continuare pozitivă, fără să aibă simptome specifice", a mai arătat medicul Lucian Miron.

Ancheta epidemiologică făcută de cei de la Brad a stabilit că niciun cadru medical care a intrat în contact cu doctorița nu a avut simptome de Covid-19. Trei asistente medicale au fost izolate, dar între timp s-a eliminat suspiciunea de boală și în cazul lor.

Spitalul Municipal din Brad, unitate non-COVID, are 100 de paturi, funcționează într-o clădire veche de 80 de ani, iar în 2012 fusese pus pe lista de închidere. Are250 de angajați, între care 150 medici și asistente.

Anunțul decesului doctoriei Feier a fost făcut de primarul din Brad, pe pagina sa de facebook, fiind confirmată, la scurt timp, de Ministerul Sănătății. Este al treilea caz de medic ucis de coronavirus în România.

Citește și: 

“Simțeam virusul între ochi”. Mărturia tulburătoare a unei asistente românce din Franța

Caz emoționant la Cluj: vede casa fiicei de pe patul de spital și comunică prin lumini

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
chocolate saga1 jpeg
gaini jpg
esplanada rapa galbena jpg
cumparaturi supermarket alimente  shopping (2) jpeg
Ziua a doua a congresului PPE la Romexpo, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
branza branzeturi istock jpg
simion lasconi podcast micutzu jpg
diabet jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net