A revenit pe primul loc în topul celor mai bogați români. Averea i s-a dublat în ultimii 4 ani

Ultima actualizare:

Ion Țiriac a revenit pe primul loc în clasamentul Forbes. Fostul mare jucător de tenis are o avere uriașă care i s-a dublat în decursul ultimilor patru ani, scrie adevărul.ro. La începutul lui 2024, Daniel Dineș era pe primul loc în topul bogaților României. 

Ion Țiriac Foto: arhivă Click!
Ion Țiriac Foto: arhivă Click!

Cel mai bogat român

Ion Ţiriac este din nou pe primul loc în clasamentul Forbes. Fostul mare jucător de tenis, care are o avere uriaşă, a profitat de problemele cu care se confruntă „rivalul” său din top, Daniel Dineş. Ion Ţiriac a luat decizii radicale în ultimii ani şi a cedat „bijuteriile coroanei”. A renunțat la diviziile de leasing financiar care îi purtau numele, turneul de tenis de la Madrid şi o competiţie de golf din Spania.

În 2015, renunța şi la 45% dintre acțiunile băncii care îi poartă numele pentru aproximativ 700 de milioane de euro. Omul de afaceri a vândut şi mai multe terenuri, companii și participații la firme, în schimbul cărora ar fi încasat 1,2 miliarde euro. Toate aceste tranzacţii l-au propulsat în topul celor mai bogaţi români, iar averea lui aproape s-a dublat în decurs de patru ani. În această lună a venit şi confirmarea specialiştilor de la Forbes. Aceştia anunţă că Ion Ţiriac tocmai a revenit pe primul loc în clasamentul general al averilor românilor, cu un total de 2.1 miliarde de dolari.

Ce s-a întâmplat cu averea lui Daniel Dineș

În schimb, averea lui Daniel Dineş s-a „prăbuşit”. Dacă la începutul anului 2024 era estimată la 2.7 miliarde de dolari, acum a ajuns la 1.4 miliarde de dolari. Acţiunile firmei fondate de Dineş, UiPath, au suferit o cădere de 30% la finalul lunii mai. A fost momentul în care antreprenorul român a decis să revină în funcţia de CEO.

Daniel Dineş a ajuns de pe primul loc în topul bogaţilor României pe ultima treaptă a podiumului. Locul secund este ocupat de Dragoş Pavăl, cel care are o avere estimată la 2 miliarde de dolari.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Parker Bowles cu Printul William si Printul Harry la nunta lui Charles cu Camilla   profimedia 0218936184 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
17 ani de la intronizarea preafericitului parinte daniel ca patriarh al bisericii ortodoxe romane 309412 jpeg
ferma dacilor jpg
Doctor medic pacient consultatie FOTO Shutterstock jpg
Județul Galați, grav afectat de inundații FOTO: CJ Galați
eclipsa pixabay jpg
borsec jpg
american venit prima data in romania jpg
dani vancu buncar instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net