A traversat înot şi Marea Neagră!

image
Avram Iancu a înotat 60 de zile de la Sulina la Istanbul, de-a lungul coastelor a trei state

Bibliotecarul Avram Iancu (42 de ani), din Hunedoara, continuă să uimească o lume întreagă. Miercuri seara, el a reuşit o nouă performanţă: să ajungă de la Sulina la Istanbul, în Turcia, după ce a parcurs înot cei 680 de kilometri, stabilind, astfel, un nou record, după ce reuşise să străbată Dunărea fără costum de neopren.

Pe 2 septembrie în Anul Centenarului, Avram Iancu a pornit în stabilirea unei premiere mondiale: traversarea înot a Mării Negre, aproximativ 630 km (Sulina – Istanbul) în 40-50 de zile. În final au fost 680 km în 60 de zile! „Au fost 60 de zile! Au fost parcurşi 680 de kilometri, mai mult decât estimarea iniţială. La capătul cursei am înotat şi Strâmtoarea Bosfor, în întregime. A fost o cursă cu multe dificultăţi, pe toate planurile. Dacă ar fi să le înşir n-aş mai termina. Dar, oricât de multe ar fi fost, acestea pălesc în comparaţie cu sacrificiul lui Brâncoveanu şi al fiilor săi. În acest an unic în care sărbătorim împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire a tuturor românilor, acesta a fost felul meu de a sărbători Centenarul”, a scris Avram Iancu pe Facebook, după ce a călcat pe celălalt mal al Bosforului.

De ce o face? “Doresc ca de unde s-a terminat o poveste, să începem o alta pentru a reaminti românilor deznădăjduiţi şi pentru a arăta lumii întregi că ADN-ul românesc este puternic! Marele Jules Verne a murit! Iar Pilotul de pe Dunăre rămâne în faţa unei bariere de netrecut, la gurile de vărsare ale Dunării în Marea cea Neagră”. În toată perioada în care a parcurs acest traseu, de la Sulina la Istanbul, Avram Iancu a figurat în concediu fără plată la biblioteca din Petroşani, unde lucrează ca bibliotecar. 

Tată a trei fetiţe, Avram Iancu are numeroase recorduri. El este primul român care a reuşit să traverseze Canalul Mânecii, având doar slip şi cască. Performanţa a fost realizată în august 2016, după 18 ore de înot. Cu un an înainte, în iunie 2015, Avram Iancu a înotat în Dunăre, din dreptul localităţii brăilene Gropeni până la Galaţi. Atunci a parcurs aproximativ 42 de kilometri în 10 ore. Cea mai mare performanţă a sa este  însă traversarea Dunării, de la izvoare la vărsarea în mare, fără costum de protecţie şi fără labe de înot, în 2017.

image
cub octavia geamanu marian ionescu png
https   www cancan ro wp content uploads 2022 05 vladuta lupau webp
anamaria prodan si ionela prodan
img (3) jpg
zanni
Ruxi și cristi mitrea
tudor chirila 2 jpg
politia rutiera 0 jpeg
Catalin Predoiu si Nicolae Ciuca INQUAM Photos Octav Ganea jpg
Rausor, statiunea din Retezat  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (13) JPG
image
image
image
image
whatsapp  pixabay
calendar ortodox 2021 05 octombrie sf misail daniil turnu jpeg
pexels karolina grabowska 6919956 jpg
belly gdec03de07 1920 jpg
beach 1867017 1920 (1) jpg
Salariu - calcule - facturi - bani - facturi FOTO Shutterstock