A venit iarna în România. Unde s-a depus deja primul strat de zăpadă

A venit iarna! În stațiunea Rânca, din județul Gorj, s-a așezat primul strat de zăpadă. Drumarii au mobilizat utilajele pentru a deszăpezi șoselele în doar câteva ore.

A nins la Rânca, la Cota 1600 Foto: Facebook
A nins la Rânca, la Cota 1600 Foto: Facebook

Unde a nins în județul Gorj

Meteorologii au mai anunțat ninsori pentru zonele montane și în zilele următoare. Noaptea trecută și în această dimineață, drumarii au intervenit pe drum național 67C, care leagă orașul Novaci de stațiunea Rânca. Au acționat cu utilajele pentru deszăpezire pentru a se asigura că nu vor fi probleme pe șosea, mai ales că foarte mulți turiști sunt atrași deja de primele imagini de iarnă din acest sezon, de aici, de la Cota 1600, scrie Observatornews.ro.

Se circulă în condiții destul de bune în acest moment, sunt însă obligatorii cauciucurile de iarnă, așa că asigurați-vă că aveți mașinile echipate corespunzător dacă aveți în plan să urcați la Rânca. Până mâine seară, ANM anunță în continuare zăpadă la peste 1.600 de metri altitudine. Se va depune și un strat consistent de zăpadă. Deja, la Rânca, stratul este de 15 centimetri.

Zăpada s-a așternut și pe Transalpina și Transfăgărășan

La altitudini mai mari, meteorologii au anunțat și viscol. Zăpada s-a așternut, de asemenea, și pe cele mai înalte și spectaculoase șosele montane din România, pe Transalpina, pe Transfăgărășan, dar reamintim că circulația a fost închisă pe aceste tronsoane până anul viitor. Atrași de primul episod de iarnă, foarte mulți turiști au ajuns deja în stațiune, chiar dacă acum s-a lăsat puțin ceața. Cabanierii au pregătit pentru ei unitățile de cazare. O noapte în stațiunea Rânca pornește, în această perioadă, de la 150 de lei.

Munții Bucegi, acoperiți de zăpadă

Pe imaginile surprinse de salvamontiști se vede cum platoul munților Bucegi este acoperit de zăpadă. Și tot în acea zonă fenomenul de ceață este intens, astfel că vizibilitatea este redusă. Termometrele au arătat, noaptea trecută, la altitudini de aproape 2000 metri -3 grade Celsius. Salvamontiștii îndeamnă turiștii să nu se aventureze în anumite zone și să ceară date despre starea vremii înainte să pornească la drum.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net