România, „îmbrăcată" în alb! Prima zăpadă din această toamnă. Video

Ultima actualizare:

Odată cu venirea lunii octombrie, vremea din România își arată colții iernii în mod spectaculos. Prima ninsoare din această toamnă a acoperit diverse regiuni ale țării, creând un peisaj de poveste și semnificând tranziția către sezonul rece.

A nins pe Transalpina. Foto: Click.
A nins pe Transalpina. Foto: Click.

Unul dintre locurile unde zăpada și-a făcut deja apariția este celebrul Transfăgărășan.

Drumarii Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov au intervenit la Bâlea, curățând carosabilul acoperit de zăpadă. Stratul de zăpadă măsoară 3 centimetri pe tronsonul dintre Bâlea Lac și Bâlea Cascadă. În zona Bâlea Lac, situată la peste 2.000 de metri altitudine în munții Făgăraș, stratul de zăpadă a atins deja 15 centimetri, conform meteorologilor sibieni.

Avertizare pentru conducătorii auto: circulați responsabil în condiții de iarnă

DRDP Brașov a transmis un avertisment important către șoferi: "Îi rugăm pe cei care vor să circule în zonă să fie pregătiți să conducă în condiții de iarnă pentru că vremea va rămâne deosebit de rece și în următoarele zile!" Aceasta subliniază importanța ca participanții la trafic să-și pregătească autoturismele pentru condițiile de iarnă, în special pe drumurile unde temperaturile sunt scăzute și ninsorile pot afecta vizibilitatea și aderența la sol.

Voineasa și Transalpina, alte zone acoperite de zăpadă

Pe lângă Transfăgărășan, zăpada și-a făcut apariția și în alte regiuni ale României. La Voineasa, în județul Vâlcea, un subțire strat de zăpadă a acoperit pârtiile de schi, creând un peisaj feeric și invitând iubitorii sporturilor de iarnă să înceapă sezonul în avans.

De asemenea, Transalpina, una dintre cele mai înalte șosele din România, nu a scăpat de farmecul zăpezii. Drumarii Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova au intervenit cu utilaje de deszăpezire pentru a asigura că drumul rămâne practicabil și sigur pentru conducătorii auto. Autoritățile au emis un apel către șoferi să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru condițiile de iarnă atunci când se aventura pe drumuri cu temperaturi scăzute și precipitații sub forma de ninsoare.

Prima zăpadă a acestei toamne aduce cu ea frumusețea și provocările sezonului rece. În timp ce iubitorii de iarnă se bucură de peisajul de poveste, este crucial ca toți conducătorii auto să fie pregătiți și să circule cu atenție sporită pe drumurile afectate de condițiile meteorologice. Cu toții așteptăm cu nerăbdare să vedem cum România se transformă într-o lume fermecată acoperită de zăpadă în lunile ce urmează.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
lacul verde resort 7fbfbc original jpg
image png
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
buster jpg
bani jpeg
sat comoara jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net