Iarna se apropie! Unde va ninge, în perioada următoare, și unde vor fi vijelii

Ultima actualizare:

Suntem la finalul ultimei luni de toamnă, așa că iarna începe să prindă forță, în toată țara. Meteorologii au emis o avertizare meteo de vreme rea în mai multe regiuni ale țării. În Dobrogea și Bărăgan, se anunță vijelii, iar la munte va ninge.

Iarna bate la ușă
Iarna bate la ușă

De duminică 20 noiembrie, ora 10 până luni, 21 noiembrie, ora 10, sunt anunţate ploi însemnate cantitativ în Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei, precum şi în zonele montane aferente, până la altitudini de 1700 m.

Ploile vor avea şi caracter de aversă, iar cantităţile de apă vor depăşi 25...35 l/mp şi pe arii restrânse 50 l/mp. Temporar va ploua și în restul regiunilor, pe arii restrânse se vor acumula cantități de apă de 15...20 l/mp, iar în Dobrogea și Bărăgan vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, ce pot lua aspect de vijelie.

Harta meteo, cu zonele vizate de cod galben. foto: meteoromania.ro
Harta meteo, cu zonele vizate de cod galben. foto: meteoromania.ro

Luni, 21 noiembrie, între orele 5.00 – 18. 00, vântul va prezenta intensificări în sudul Olteniei și în Dobrogea, unde vor fi rafale de 55...60 km/h și izolat de peste 70 km/h în zona costieră. Local și temporar vor mai fi intensificări ale vântului și în Muntenia și Moldova, cu viteze în general de 45...55 km/h.

La altitudini în general de peste 1.500 metri în Carpaţii Meridionali, precum şi în Carpaţii Orientali şi în jumătatea nordică a Moldovei va ninge moderat cantitativ şi se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri în jurul a 10 centimetri. În zona deluroasă și montană a Moldovei, precum și în Carpații de Curbură trecător vor fi și precipitații mixte și izolat se va depune polei. 

În București va ploua

În București mai avem de așteptat primii fulgi de zăpadă, întrucât în Capitală va ploua. În același interval, începând de duminică, 20 noiembrie și până luni, 21 noiembrie, la ora 18.00, în București va ploua temporar, mai ales sub formă de aversă și vor fi posibile descărcări electrice. Cantitățile de apă acumulate vor fi în medie de 20...30 l/mp. Vântul va sufla în general moderat (viteze de până la 40...45 km/h). Temperatura maximă va fi de 11…13 grade, iar cea minimă de 5...7 grade.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net