Care este cea mai potrivită centrală termică pentru locuință, pentru a reduce plata facturilor

Ultima actualizare:

Cea mai potrivită centrală termică pentru a reduce consumul, mai exact pentru a reduce plata facturilor, este recomandată de către un specialist în domeniu, la pachet și cu alte sfaturi practice.

image

Ela Crăciun a apelat la un specialist pentru a afla care este centrala termică potrivită

În plină criză energetică, unul dintre subiectele aflate pe buzele tuturor este cu siguranță cel al consumului de căldură și electricitate iarna aceasta. Aflată în mijlocul operațiunilor de amenajare pentru noua sa casă, Ela Crăciun a consultat diferiți specialiști în domeniu și poate oferi acum cele mai bune sfaturi pentru cei aflați în căutare de soluții pentru sezonul rece.

,,Pe cât de mult ne dorim o casă  frumoasă și confortabilă, pe atât de mult vrem să economisim energie și să reducem costul facturilor, mai ales în contextul crizei energetice despre care se tot vorbește. Nu știam prea multe lucruri despre sistemele de încălzire moderne până să intrăm în această etapă, așa că am cerut oferte de la mai multe firme. Unii specialiști ne spuneau că avem nevoie de pompa de căldură, alții de centrală clasică. Mulți ne-au sfătuit să ne punem încălzire în pardoseală, iar alții au contestat-o. Am luat în calcul să facem răcire prin HVAC, apoi prin pereți. De fiecare dată simțeam că oamenii încearcă să îmi vândă ceva, fără să țină cont de nevoile noastre.”, a declarat Ela Crăciun despre procesul copleșitor al alegerii celei mai bune soluții termice, pentru Click!.

Ela Crăciun se mută în casă nouă
Ela Crăciun se mută în casă nouă

Cea mai bună centrală termică pentru locuință!

Soluția a venit în momentul în care a intrat în scenă un inginer cu experiență și a livrat cea mai bună soluție pentru noua casă a Elei Crăciun și a familiei sale. Este vorba despre o centrală termică modernă, care consumă o cantitate mică de energie și poate asigura confortul necesar întregii familii, fără facturi exorbitante.

Întrebat care sunt cele mai importante criterii de care trebuie să țină cont o centrală termică, Mihai Rugiubei, Technical & Training Engineer, a răspuns: „O centrală potrivită trebuie să satisfacă necesarul de căldură pentru locuință și să prepare suficientă apă caldă menajeră. Majoritatea centralelor pot face față necesarului termic, fie că este vorba de o vilă sau un apartament.”

Inginerul Mihai Rugiubei înclină balanța pentru centrala termică pe gaz!

Foarte mulți oameni nu știu însă ce să aleagă între o centrală pe gaz sau una electrică, așa că sfatul specialistului este acela de a merge în continuare pe soluția centralei de gaz. Iată și argumentele: „În situația crizei actuale a energiei este destul de greu de estimat ce sistem de încălzire este mai economic. Până anul acesta, cele mai eficiente erau centralele pe gaz și continuă să fie, dar acest lucru se poate schimba. Prețul unui KW produs cu gaz era de patru ori mai mic decât cel cu energie electrică. Chiar și acum, consider că este mai economică centrala cu gaz decât cea pe curent electric”, a concluzionat Mihai Rugiubei.

Toți acești factori, alături de o bună izolare a locuinței vă pot ajuta să aveți costuri moderate iarna aceasta. Este de ajuns ca geamurile să rămână închise odată plecați de acasă, moment în care temperatura va scădea cu maxim 3 grade și în general să fiți atenți la consum.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net