Veste bună pentru cei care au centrală individuală pe gaz! Cât vor plăti pe lună? Virgil Popescu: „Pot consuma cât vor”

Ultima actualizare:

Virgil Popescu, a dat o veste bună pentru cei care au centrală individuală pe gaz! Ministrul Energiei a transmis care va fi prețul final pentru această iarnă, „indiferent dacă e o casă mai mare sau una mai mică.”

Veste bună pentru cei care au centrală individuală pe gaz
Veste bună pentru cei care au centrală individuală pe gaz

Într-o intervenție televizată, Virgil Popescu a vorbit, luni, 5 septembrie, despre faptul că va fi o iarnă complicată pentru Europa în privința alimentării cu gaze.

Eu am spus de mai mult timp: vom avea o iarnă complicată și monitorizăm complet și continuu fluxurile de gaze”, a precizizat ministrul Energiei la digi24.ro.

Vezi și: Liviu Vârciu a primit o factură colosală la gaze! Decizia radicală a artistului

Ministrul a mai explicat că România nu este atât de dependentă de gazul rusesc ca alte state europene. Totodată, Virgil Popescu a transmis că țara noastră are în continuare discuții și înțelegeri cu alte state pentru livrare suplimentară de gaze naturale pentru această iarnă.

„Mai sunt depus la cap la cap niște lucruri cu privire la tranzitul acestor gaze în așa fel încât să le putem aduce în România. Avem pe unde să le aducem în România, prin sudul țării, prin Coridorul Trans-Balcanic, pentru că ați văzut interconectorul între Grecia și Bulgaria în continuare nu este finalizat. Sperăm să fie finalizat până la începerea iernii, dar nu luăm în calcul și discutăm de Coridorul Trans-Balcanic”, a mai precizat Virgil Popescu la Digi 24, conform Adevărul.

Cât vor plăti pe lună cei care au centrală individuală pe gaz?

Ministrul a subliniat că cei care au centrale individuale pe gaz pot consuma oricât, prețul fiind de 31 de bani, după ce a fost adoptată ultima ordonanță pe energie.

Iarna trecută, dacă nu mă înșel, era la început 1.000 de metri cubi, apoi pe toată perioada de iarnă a fost parcă 1.200 de metri cubi. Acum nu mai vorbim de un plafon, vorbim de prețul gazului, care este același ca iarna trecută, 31 de bani, pentru oricât consumi.

Deci, indiferent dacă e o casă mare sau o casă mai mică, tocmai pentru a nu mai avea probleme – mai sunt pensionari care stau în case mari, stau singuri și mai sunt case care nu sunt încă foarte bine eficientizate energetic din punct de vedere al anvelopării.

Sunt multe lucruri de care ne-am lovit în iarna trecută. Deci, spre deosebire de electricitate, la gaz este un preț fix de 31 de bani care nu mai are un plafon de consum”, a declarat Virgil Popescu.

Vezi și: Scumpirea gazelor readuce sobele de teracotă în casele românilor

În prezent, țara noastră are gaz înmagazinat în proporție de 75,6 la sută din capacitate, adică mai mult decât avea la 1 noiembrie anul trecut.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net