Vremea se schimbă radical in România! Zonele unde va ninge! Anumite regiuni vor fi afectate de grindină

Ultima actualizare:

Vremea urmează să se schimbe complet în țara noastră, după ce România va fi lovită de un val de aer polar. Deși în această perioadă a anului ar trebuie deja să avem parte de temperaturi plăcute, numai bune pentru plimbări în parc și pentru lăsatul acasă al gecilor groase, în perioada următoare ne vom confrunta cu ploi și chiar ninsori, în zonele de munte!

Un val de aer polar va lovi România / foto: Shutterstock
Un val de aer polar va lovi România / foto: Shutterstock

Potrivit informațiilor oferite de către adevarul.ro, după o perioadă cu vreme frumoasă, în care de abia am început să ne obișnuim cu cerul senin și temperaturile perfecte pentru final de aprilie, vremea urmează să se schimbe radical! Țara noastră se va confrunta cu ploi și chiar ninsori, datorită unui val de aer polar care se va face resimțit pe teritoriul României. În unele zone ale țării, meteorologii avertizează că ar trebui să ne așteptăm la grindină!

Potrivit declarațiilor climatologului Administrației Naționale de Meteorologie, Roxana Bojariu, Europa va avea parte, concomitent, de temperaturi extrem de ridicate în zone precum Spania, în timp ce Europa de Est se va confrunta cu temperaturi mult sub media specifică perioadei. Aceste fluctuații semnificative ale vremii ar fi cauzate de către schimbarea climatică, care schimbă rapid echilibrul meteorologic al continentului.

Vremea în România, rece și instabilă

De astăzi, vremea devine mult mai capricioasă, cu ploi de-a lungul Banatului, Crișanei și vestului Olteniei. Odată cu apusul Soarelui, precipitațiile se vor extinde și în nordul Moldovei, cât și în zonele montane și partea vestică a țării. Din păcate, veștile proaste continuă, deoarece aceste ploi vor veni și cu descărcări electrice, iar în unele zone, chiar și grindină. Nivelul de precipitații poate depăși chiar 15-25 de litri pe metrul pătrat, iar la unele altitudini, ne vom confrunta cu precipitații mixte.

În capitală, temperaturile nu vor devia foarte mult de la normele perioadei, iar vremea va rămâne frumoasă, deși putem avea parte și de nori, pe parcurs. Pe timpul nopții, șansele de precipitații cresc considerabil, iar vântul va sufla slab, spre moderat. Temperaturile maxime înregistrate în capitală vor fi de aproximativ 22 de grade Celsius, în timp ce minimele se vor situa între 8 și 10 grade.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
washington monument 1628558 1280 jpg
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net