Lipsa apei aruncă în criză una din destinațiile de vacanță favorite ale românilor

Barcelona, una dintre destinațiile pentru vacanță favorite ale românilor, se confruntă cu o criză majoră de apă potabilă, iar întrega țară trece prin una dintre cele mai necruțătoare secete din ultimele decenii. Autoritățile deja raționalizează apa în zonă, după luni întregi în care nu au existat precipitații.

Apa este deja raționalizată în regiune / foto: Freepik
Apa este deja raționalizată în regiune / foto: Freepik

Barcelona trece printr-o perioadă dificilă, conform informațiilor din euronews.com. Fiind printre cele mai îndrăgite destinații de vacanță pentru români, orașul este acum în situația de a raționaliza apa, din cauza secetei extreme din regiunea Catalonia. Toți cei 7.7 milioane de locuitori din zonă sunt acum nevoiți să încerce să se adapteze la restricțiile impuse de autorități, care opresc consumul de apă între orele 10 seara și 7 dimineața.

 Potrivit autorităților, regiunea ar putea intra în stare de urgență în lunile următoare, dacă va continua lipsa precipitațiilor. În acest caz extrem, restricțiile impuse consumului de apă vor deveni și mai draconice, afectând, fără îndoială, capacitățile turistice ale regiunii. Liderul catalan, Pere Aragones, a declarat că regiunea se confruntă cu cea mai mare secetă din ultimele 5 decenii. „Seara, ne spălăm fie la muncă, sau la sala de sport. Dacă nu, încălzim apă în oale, ca în vremurile vechi”, declară o asistentă medicală din L'Espluga de Francoli, un orășel la vest de Barcelona, conform phys.org.

Rezervoale de apă de abia reușesc să mai facă față situației

În acest moment, rezervoarele de apă care aprovizionează Catalonia sunt în pragul colapsului. Ele mai funcționează doar la o capacitate de aproximativ 27%, iar acest dezastru total nu este limitat la Catalonia. În regiunea de sud a Spaniei, Andalucia, rezervoarele de apă au căzut total, atingând o capacitate de doar 26%. Nivelul apei a scăzut atât de mult, încât au ieșit din nou la suprafață ruinele unui sat din secolul XI, care fusese inundat în 1960, în urma construcției unui baraj.

Deși nu este prima dată când regiunea s-a confruntat cu o asemenea secetă, fenomenul devine din ce în ce mai comun și intens, în ultimul timp. Acest fapt se datorează schimbărilor climatice, potrivit experților locali. Potrivit datelor oferite de Uniunea Europeană, continentul nostru se încălzește îngrijorător de repede, iar problema apei va continua să persiste, mai ales în regiunile de sud ale Europei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
livada de smochini buzau jpg
hipopotam jpg
1 corbii de piatra jpg jpeg
carte pixabay jpg
FotoJet (3) jpg
iasi 4023664 1280 jpg
front dubai 2 jpg
FotoJet (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net