Inovație. Această înghețată e bună pentru tuse și pentru gâtul celor mici

Studenţii de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi au creat îngheţata de afine cu capsule de ulei esenţial de trandafir. Produsul inovativ a fost creat de Isabela Anghel, masterand la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Așa arată înghețata de afine cu  capsule de ulei esențial de trandafir. Foto: adevarul.ro
Așa arată înghețata de afine cu capsule de ulei esențial de trandafir. Foto: adevarul.ro

Îngheţata cu afine şi ulei esenţial de trandafir e naturală sută la sută și nu are conservanţi, stabilizatori sau coloranţi, scrie Adevarul.ro. „Este vorba de o îngheţată în care am introdus aromă de trandafir sub formă încapsulată. Această aromă e puţin folosită în produse de îngheţată şi sperăm să reprezinte senzaţia verii. Inovaţia constă în capsularea uleiului de trandafir pur sub formă de pulbere, ca să nu-şi piardă caracteristicile”, dezvăluie Isabela Anghel. Aroma uleiului esenţial se eliberează treptat şi va lăsa un gust plăcut, care va dura câteva ore.

Înghețata-minune ar putea fi produsă într-o gelaterie

Aroma de trandafir are proprietăţi de liniştire, inclusiv de calmare a tusei. Este o îngheţată care face bine la tuse, care calmează gâtul copiilor”, anunță masterandul.  Înghețata va fi prezentată într-o sesiune de comunicări ştiinţifice şi într-un concurs gastronomic. Cel mai probabil, va fi produsă într-o gelaterie.  

Cercetătorii de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi au mai inventat ciocolata proteică cu lapte şi fără zahăr. Produsul este bogat în proteine şi nu conţine conservanţi. 

Citește continuarea pe www.adevarul.ro

Ține cont de aceste sfaturi atunci când mănânci înghețată!

  • Fii cumpătat când mănânci îngheţată! Excesul poate să ducă la o creştere a nivelului de trigliceride din sânge şi la apariţia riscului de carii dentare.
  • Las-o câteva minute afară din congelator înainte de a o mânca, altfel poate să-ţi afecteze smalţul dinţilor.
  • Savureaz-o în linişte, fără grabă. Mâncată pe fugă, îngheţata poate să-ţi dea dureri de cap şi ameţeli, semne ale reducerii afluxului de sânge către organe şi a diametrului vaselor de sânge (vasoconstricţie).

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net