Adevărul despre creșterea pensiilor. Ce se va întâmpla în 2024

Marius Budăi, fostul ministru al Muncii, a vorbit despre creșterea pensiilor. Acesta a explicat că, în 2024, va exista o singură majorare, fiind vorba despre cea de la 1 ianuarie, atunci când punctul de pensie va creşte cu 13,8%.

Ce a declarat Marius Budăi despre creșterea pensiilor Foto: Shutterstock
Ce a declarat Marius Budăi despre creșterea pensiilor Foto: Shutterstock

Punctul de pensie se va majora de la 1 ianuarie

„Este prevăzut în noua lege a pensiilor că de la 1 ianuarie 2024 este acea indexare a valorii punctului de pensie care vine cu rata inflaţiei şi cu creşterea reală a salariului mediu brut pe ţară şi este în procent de 13,8%. După această etapă urmează, până la 1 septembrie 2024, continuarea digitizării dosarelor de pensii”, a declarat Marius Budăi.

Nu vor exista două majorări în 2024

Budăi a spus adevărul creșterea pensiilor. Fostul ministru a spus și că în 2024 va exista, de fapt, o singură majorare, ci nu două. Este vorba despre cea de la 1 ianuarie.

„Majorarea valorii punctului de pensie se va întâmpla în 2024 o singură dată, la 1 ianuarie. Ceea ce se întâmplă la 1 septembrie este așezarea pe bazele pe care le-am menționat: echitate, solidaritate, contributivitate, astfel încât, pentru cei care au fost dezavantajați de-a lungul timpului, fie că au ieșit în date diferite și în ani diferiți la pensie pe baza unor prevederi diferite, pentru că în România noi am avut până la legea 127 care a fost pusă de unii între paranteze și nu a fost aplicată și până la această lege când va fi aprobată, trei legi de bază, dar la care au fost foarte multe modificări de-a lungul timpului”, a declarat fostul ministru al Muncii, pentru RomâniaTV.

Ce se arată în noua Lege a Pensiilor 

La rândul ei, actualul ministru al Muncii a subliniat că pensiile vor cunoaște o creștere de 13,8%, de la 1 ianuarie 2024. Inițiativa face parte din noua Lege a Pensiilor. Aceasta vine cu serie de garanții menite să asigure stabilitatea și predictibilitatea acestui aspect vital pentru pensionari.

Ministrul Bucura Oprescu a spus că formula de calcul a majorărilor va include rata medie anuală a inflației și formula de calcul a majorărilor va include rata medie anuală a inflației.

Un aspect inedit introdus prin noua lege este garanția explicită că pensiile se vor majora în fiecare an în luna ianuarie. Astfel, pensionarii pot beneficia de predictibilitate. Noua lege se va asigura că pensionarii vor beneficia constant de aceste ajustări, potrivit ministrului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net