Adrian Marinescu: „2022 este anul de conviețuire cu virusul”

„Încă puțină răbdare” ne recomandă medicul Adrian Marinescu de la Institutul „Matei Balș”. În curând ieșim din valul 5, se vor ridica din restricții, iar pandemia va fi mai ușor de suportat pentru că anul acesta va fi unul de „conviețuire cu virusul”.

2 2col medicul infectionist adrian marinescu jpg

„Vă spuneam, dacă vă aduceți aminte, că luna martie va fi o lună echilibrată și că anul 2022 în general este o perioadă de conviețuire cu virusul. Cred că am început deja această perioadă”, a declarat Adrian Marinescu la Aleph News. Vestea bună e că urmează și relaxarea măsurilor. Deși alte țări au eliminat din restricții, România este puțin în urmă la acest capitol, pentru că a intrat mai târziu în valul 5. „Eu cred că nu va trece mult până când vom avea măsuri de relaxare, care vor veni treptat”, adaugă medicul.

Iată când estimează autoritățile să elimine restricțiile!

Șeful DSU, Raed Arafat, confirmă că ne apropiem de momentul în care se vor ridica o parte din restricții, dar spune că acest lucru trebuie făcut după o analiză serioasă. „Trebuie prima dată să vezi că impactul pe sistemul sanitar într-adevăr a scăzut. Vedem că scade numărul de cazuri, asta nu poate fi negat, dar în continuare avem un număr semnificativ de pacienți la terapie intensivă”, a declarat Arafat, conform PRO TV.

Medicul Radu Țincu ne reamintește, totuși, că România nu se poate compara cu țările vestice care, da, au ridicat restricțiile, dar asta pentru că mare parte din populație este vaccinată. „Până la urmă, statutul de vaccinare reprezintă un scut de protecție care a permis țărilor din vestul Europei să relaxeze măsurile. Marea Britanie, prima țară care a renunțat la restricții, are peste 90% din populație vaccinată cu două doze și peste 60% din populație cu doza booster. Din păcate, în România vorbim despre o populație insuficient vaccinată și acest lucru va întârzia aplicarea măsurilor de relaxare”, e de părere dr. Radu Țincu.

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

image
image
image
image
image
image
storm 4651306 1280 jpg
1 iunie la MAI jpg 1 jpg
muntele everest gunoaie jpg
sokoke pisica png
bugatti residences0profimedia jpg
3 Wednesday Addams   Official Teaser   Netflix 1 41 screenshotJPG jpg