OMS, despre pandemia la nivel global. Situația actuală s-ar putea încheia chiar în 2022!

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat vineri, 11 februarie, că problemele principale legate de pandemie s-ar putea încheia în 2022, dacă populația lumii ar fi vaccinată în procentul de 70%.

Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus Foto: Arhivă
Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus Foto: Arhivă

Tedros a vorbit despre o „fază acută” a pandemiei de COVID-19, care se poate încheia anul acesta, dacă se va atinge în viitorul apropiat obiectivul ca 70% din populaţia lumii să fie vaccinată, a declarat, vineri, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Acesta a explicat că obiectivul ar trebui atins până la mijlocul anului, în lunile iunie sau iulie, pentru ca această „fază acută” să se încheie și să revenim, încet, la normal.

Directorul OMS, despre pandemia la nivel global

Mizăm pe încheierea fazei acute a pandemiei în acest an, cu condiţia, desigur, ca 70% din populaţia mondială să fie vaccinată până la mijlocul anului, până în iunie sau iulie", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, care a adăugat: „Sfârşitul fazei acute este în mâinile noastre. E doar o chestiune de alegere".

Directorul OMS a mers în vizită la laboratoarele societăţii de biotehnologie Afrigen, cu sediul în Cape Town, unde a fost fabricat primul vaccin ARN mesager împotriva COVID-19 din Africa. Vaccinul în cauză va fi testat clinic începând cu luna noiembrie, iar omologarea sa este prevăzută pentru anul 2024.

Acest vaccin va fi mai adaptat contextelor în care va fi utilizat, cu mai puţine constrângeri privind stocarea şi un preţ mai mic", a declarat Tedros, în urma vizitei sale. Vaccinul a fost elaborat pe baza secvenţierii codului genetic al laboratorului Moderna.

Proiectul Afrigen, susținut de OMS

Proiectul Afrigen este susţinut de OMS, având în vedere că doar 11% dintre africani sunt vaccinaţi, aceasta fiind rata cea mai mică din lume. De-a lungul timpului, au existat voci care au condamnat inegalitatea de șanse, având în vedere că în țările dezvoltate se face deja o a treia doză de vaccin, în timp ce în altele nu există posibilitatea vaccinării populației în număr mare.

Administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19 în unele ţări este „imorală, incorectă și trebuie să se oprească”, având în vedere că imunizarea stagnează în Africa, a declarat chiar directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Din punctul de vedere al OMS, Africa trebuie să „majoreze de şase ori rata de vaccinare" împotriva COVID-19 pentru a spera la atingerea obiectivului de 70% persoane vaccinate fixat pentru sfârşitul primului semestru al lui 2022. 

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net