OMS, recomandări de ultimă oră în privința călătoriilor în străinătate: Dovada vaccinării, exclusă

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Vești bune pentru turiștii din întreaga lume! Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a precizat faptul că că interdicţiile generale de călătorie şi obligativitatea vaccinării pentru cei care trec frontierele nu sunt eficiente, în ceea ce privește “suprimarea propagării internaţionale” a coronavirusului.

OMS recomandă ridicarea interdicţiilor de călătorie Foto: Unsplash
OMS recomandă ridicarea interdicţiilor de călătorie Foto: Unsplash

Omicron a luat cu asalt Europa, acolo unde au loc noi valuri de Covid-19. Restricțiile s-au înăsprit, chiar și penatru oamenii care s-au vaccinat. Cu toate acestea, comitetul de urgență al OMS a emis recomandări noi, mai ales pentru călătoriile internaționale. Ele au fost stabilite pe 13 ianuarie și publicate pe 19 ianuarie. 

OMS s-a concentrat mai ales pe “ridicarea sau relaxarea interdicţiilor legate de călătorii, pentru că acestea nu oferă o valoare adăugată şi contribuie în continuare la stresul social şi economic trăit de state”.

Totodată,rReprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au considerat că măsurile legate de călătorii, cum ar fi măştile obligatorii, testarea, izolarea/carantina și vaccinarea, ar trebui să se bazeze mai mult pe evaluările riscurilor. OMS a explicat că măsurile anti-Covid trebuie să se evite o povară financiară pe umerii celor care călătoresc.

În prezent, Australia și Noua Zeelandă sunt închise turiştilor, iar SUA şi Finlanda sunt inaccesibile turiştilor nevaccinaţi. Italia, Franța și Austria au înăsprit și ele măsurile anti-Covid, odată cu noile valuri. 

70% din populație, vaccinată până în iulie

OMS crede că nu ar trebui li se ceară călătorilor care merg în alte ţări dovada vaccinării, întrucât consideră că această cerință este una excesivă. Asta în contextul în care accesul global limitat şi distribuirea inechitabilă a vaccinurilor împotriva Covid-19. Reprezentanții organizației au precizat că țările ar trebui să aibă o abordare bazată pe riscuri. În felul acesta se pot facilita călătoriile internaţionale. Ridicarea sau modificarea măsurilor cum ar fi testarea şi carantina, a adăugat OMS.

De asemenea, comitetul OMS, prezidat de francezul Didier Houssin, a anunțat că a modificat şi una dintre recomandările referitoare la campania de vaccinare globală. Specialiștii au invitat comunitatea internaţională să facă astfel încât 70% din populaţia mondială să ajungă să fie vaccinată, până în iulie.

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net