Afacere cu care a dat lovitura o familie de chinezi de la noi! Modul genial prin care s-au îmbogățit în România

Ultima actualizare:

România a devenit pentru asiaticii noul „vest” spre care au migrat și unde deja încep să prindă rădăcini. O familie de chinezi și-a deschis în țara noastră o afacere de succes!

O familie de chinezi a dschis o afacere de succes în România
O familie de chinezi a dschis o afacere de succes în România

Afacerea cu care o familie de chinezi a dat lovitura în România!

Conform reportajului Observator, vedem că tot mai mulți asiatici vin în România la muncă. Totuși, primul val masiv a fost în anii '90, atunci când o mulțime de chinezi au pășit pe pământul țării noastre pentru a găsi o viață mai bună. În timp ce românii pleceau pe alte meleaguri, aceștia au venit în România, unde și-au făcut case și și-au deschis afaceri, făcând din țara noastră o bună piață de desfacere. 

Este și cazul familiei Zhou. Au împrumutat 10.000 de dolari de la bancă în 1993, iar tatăl a venit în România pentru a vinde „chinezării”. Un an mai târziu, îi urma și mama care a început să vândă chiloți pe 2.000 de lei (2 lei) în Drumul Taberei. Cum lucrurile au început să le meargă tot mai bine și-au deschis un magazin în complexul Europa, făcând comerț direct cu China.

După anul 2000 chinezii au fost primul val de muncitori străini care a luat locul românilor plecați în străinătate la muncă, însă lucrurile s-au stricat în 2008, odată cu criza. Atunci sute de chinezi au protestat în fața ambasadei Chinei, dormind pe străzi. 

oameni strada jpg

În acel moment, familia Zhou a pierdut tot ce avea, iar rolul salvator a revenit fiicei familiei, Yan Yan. Aceasta a decis să deschidă o agenție de turism pentru oamenii de afaceri chinezi, iar de acolo a dezvoltat și un lanț de magazine și restaurante cu specific chinez. Astfel, femeia a decis să ofere românilor bunătăți din bucătăria chinezească, mai exact rețetele de la bunica pe care și le amintea din copilărie.

Astăzi o duc foarte bine, iar pe o stradă din Dobroiești trăiesc zeci de familii din același oraș din China: „Noi avem cele mai multe, 30 de persoane din familia mea sunt aici în românia, face afacere", a spus Yan Yan Zhou, potrivit reportajului Observatornews.ro. 

În prezent în România există peste 13.000 de firme cu capital chinezesc care valorează aproximativ un miliard și jumătate de lei. Iar domeniile sunt vaste: de la fabrici de piese auto, până la companii de tot, potrivit sursei citate. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net