Taxa de care toată lumea ar putea scăpa definitiv! Se schimbă regulile în România pentru proprietari şi moştenitori

Vești bune pentru proprietarii și moștenitorii români. Aceste noi reguli vor simplifica lucrurile şii îi vor scapa pe oameni şi de plata unor taxe. Despre ce este vorba.

Românii ar putea să scape de o taxă Foto: Shutterstock
Românii ar putea să scape de o taxă Foto: Shutterstock

Cum se vrea rezolvată problema succesiunilor

Este vorba despre legea privind prima ieșire din indiviziune a bunurilor imobile, deci inclusiv a terenurilor agricole, proiect care se află în procedură parlamentară. Dacă va fi adoptat, succesiunea va fi făcută la primărie şi procedura se va face fără taxe, scrie Antena3 CNN.ro.

Iniţiatorul legii este noul ministru al Agriculturii, deputatul Florin Barbu, care spune că pentru continuarea și finalizarea procedurii de cadastrare și intabulare a tuturor imobilelor din România este nevoie de o reglementare care să soluționeze problema succesiunilor.

„Este vorba despre continuarea și definitivarea procesului de intabulare a terenurilor agricole, inclusiv prin măsuri de sprijin în vederea finalizării succesiunilor, proiectul de lege se află la Comisia de Agricultură și la Comisia Juridică din Camera Deputaților. Este un prim pas", a declarat ministrul Agriculturii. 

Ministrul Agriculturii: „În Corabia există un singur notar"

Ideea mi-a venit din teritoriu, fiind deputat de Olt, discutând cu foarte mulți oameni în zona de sud. Și vă dau un exemplu: în Corabia există un singur notar care are 22 de unități administrativ-teritoriale, iar programarea pentru o taxă de succesiune durează. Oamenii au fost programați până în anul 2026-2027", a explicat Florin Barbu.

„Dacă vrem să realizăm ceva în agricultură, dacă vrem să facem comasarea terenurilor, haideți să lăsăm unitățile administrativ-teritoriale, secretarii primăriilor să facă acest proiect, acest prim plan de ieșirea din indiviziune a fiecărui moștenitor", a spus Florin Barbu, noul ministru al Agriculturii.

Pentru a intra în vigoare, proiectul de lege trebuie să treacă de votul Parlamentului şi apoi să meargă la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Taxa pe care ar putea să o plătească șoferii

Șoferii care vor dori să ajungă în unele zone ale unor orașe, vor fi nevoiți să plătească o taxă. Este vorba despre zonele cu nivel scăzut de emisii care urmează să fie stabilite în București și în municipiile Bacău, Baia Mare, Brașov, Brăila, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Pitești, Ploiești și Timișoara.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net