Afacerea inventivă a doi tineri din București. Gravează coduri QR pe morminte

Doi studenți români au pus bazele unei afaceri inedite: crearea de coduri QR pentru a comemora viața celor dragi dispăruți. Ideea, deși simplă, are un impact emoțional semnificativ, oferind familiilor și prietenilor o modalitate unică de a-și reaminti și a onora cei plecați dintre noi.

Familiile și prietenii pot accesa cu ușurință informațiile stocate pe cod / foto: Amazon.com
Familiile și prietenii pot accesa cu ușurință informațiile stocate pe cod / foto: Amazon.com

Afacerea, aflată încă în stadiu de dezvoltare, a cunoscut deja un interes semnificativ, cu numeroase solicitări din partea celor care doresc să păstreze vie memoria celor dragi.

Codul QR, generat special pentru fiecare persoană, poate stoca o multitudine de fișiere media, incluzând fotografii, videoclipuri și mesaje personale.

O modalitate unică de a îi comemora pe cei dragi

Spre deosebire de metodele tradiționale de comemorare, codul QR oferă o modalitate interactivă și personalizată de a celebra viața celor dispăruți.

Familiile și prietenii pot accesa cu ușurință informațiile stocate pe cod, scanându-l cu ajutorul unui smartphone sau al unei tablete.

Așa pot viziona fotografii și videoclipuri din diferite etape ale vieții persoanei dragi, pot reciti mesaje emoționante sau pot descoperi detalii mai puțin cunoscute despre viața și personalitatea acesteia.

Cei doi studenți antreprenori sunt convinși că afacerea lor are un potențial semnificativ de creștere, mai ales având în vedere caracterul inovativ al conceptului și nevoia tot mai mare a oamenilor de a găsi modalități unice și personale de a-și comemora cei dragi.

Ei își propun să extindă în viitorul apropiat funcționalitatea codurilor QR, integrând noi opțiuni interactive și personalizabile.

O poveste emoționantă

Pe lângă latura sa antreprenorială, afacerea are și o componentă umană importantă. Cei doi studenți au fost inspirați să pornească acest proiect de către propriile experiențe de pierdere.

Dorind să găsească o modalitate de a-și păstra vie memoria celor dragi dispăruți, au creat coduri QR care le-au permis să împărtășească amintiri și emoții cu familia și prietenii.

Prin intermediul acestei afaceri, ei speră să ofere și altor persoane posibilitatea de a comemora cei dragi într-un mod unic și personal, aducând un plus de consolare și vindecare în momentele dificile, potrivit Antena 3 CNN. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net