Aglomeraţie pe Valea Prahovei. Ce rută ocolitoare recomandă Poliţia
E iar haos pe drumurile din România. Traficul este aglomerat pe traseul de pe Valea Prahovei. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că s-a format deja o coloană de maşini pe DN1 Ploieşti-Braşov, în zonele localităţii Comarnic şi a staţiunii Buşteni, către zona de munte.
În plus, autorităţile anunţă că şi celălalt sense de mers, între staţiunile Predeal şi Buşteni, este aglomerat. Poliţiştii acţionează în dispozitivul de siguranţă rutieră pentru fluidizarea traficului pe raza tuturor staţiunilor montane de pe Valea Prahovei.
Conform adevarul.ro, oamenii legii sugerează şoferilor să folosească o rută alternativă pentru a evita aglomeraţia: Ploieşti - Cheia - DN 1A – Braşov şi retur.
„Recomandăm conducătorilor auto să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri, să manifeste răbdare şi respect pentru ceilalţi participanţi la trafic şi să adopte o conduită preventivă de condus”, au declarat reprezentanţii Centrului Infotrafic.
Medic, despre aglomeraţia de la munte: "Un fel de „fie ce-o fi”"
Gabriel Diaconu, medic psihiatru, a povestit pe pagina sa de socializare cât de aglomerat a fost în vacanţa de Crăciun pe care a petrecut-o în Maramureş, în ciuda restricţiilor şi a sfaturilor autorităţilor de a evita mulţimile.
Medicul a spus că, deşi era plin de lume, turiştii nu respectau măsurile şi nu se cerea nicăieri certificate verde. Singurul loc unde a văzut oameni purtând măşti a fost la biserică.
„Zonele turistice clocoteau şi colcăiau. Adunaţi împrejurul zăpezii, oamenii gemeau laolaltă într-un fel pe care şi înainte îl lamentam, dar parcă mai abitir îmi părea acum. Dacă puii scăpaţi din coteţ se împrăştie, oamenii scăpaţi din coteţe se adună. Niciun cod QR, nicio verificare a sănătăţii, doar schiuri şi sănii. Chemarea omătului e narcotică. Unde mai pui că, după doi ani de durere, majoritatea au voit a recupera, cât se poate, simţul normalităţii. Un fel de „fie ce-o fi”. N-a mai contat precauţia, n-a mai avut sens educaţia. Pe scurt, ferfeniţă", a explicat medicul.