Ai fost lovit în trafic? Îţi vei repara maşina pe RCA-ul tău

Ultima actualizare:

    Acum, îţi repari maşina pe RCA-ul celui vinovat de accident şi poţi sta cu autoturismul în service cu lunile
Acum, îţi repari maşina pe RCA-ul celui vinovat de accident şi poţi sta cu autoturismul în service cu lunile

Se pare că parlamentarii nu au stat chiar degeaba în această perioadă şi ne-au pregătit o mulţime de proiecte legislative care se află, deocamdată, în dezbatere. Click! vă spune care sunt acestea.

Animalele de companie, transportate cu maşina doar în cuşti – Transportul cu maşina al animalelor de companie ar putea fi permis numai dacă acestea se află în cuşti speciale. Asta prevede proiectul de modificare a Codului Rutier depus la Senat. Potrivit iniţiatorilor, o astfel de reglementare va proteja atât animalele, cât şi pasagerii din maşină. 

Schimbări privind RCA - Preţul poliţei RCA va oscila în funcţie de cazierul de accidente al şoferului şi de dotările tehnice ale maşinii. RCA va fi mai scump dacă şoferii au amenzi pentru viteză, trecere pe culoarea roşie sau depăşire pe contrasens. Asiguratorii ar urma să aibă acces la baza de date a Poliţiei. De asemenea, maşinile cu mulţi cai-putere sunt mai predispuse la accidente, prin urmare ar trebui să fie asigurate mai scump. Pe de altă parte, maşinile cu multe dotări care uşurează frânarea sau redresarea maşinii vor avea un RCA mai ieftin. O altă noutate e posibilitatea reparării maşinii în baza propriului RCA, urmând ca asiguratorul persoanei nevinovate să îşi recupereze despăgubirea de la asiguratorul celui vinovat.

Amendă pentru şoferii agresivi – Proiectul de modificare a Codului Rutier prevede între şase şi opt puncte de amendă pentru demararea în trombă, circulaţia cu viteză la o distanţă foarte redusă faţă de un alt vehicul, înaintea sau în spatele acestuia, cât şi în lateral, în scopul agresării sau intimidării conducătorului acestuia, folosirea repetată a semnalelor luminoase sau a claxonului pentru obligarea nejustificată a conducătorului vehiculului din faţă de a elibera banda de circulaţie, conducerea unui moped sau a unei motociclete pe o singură roată, circulaţia pe o altă bandă decât prima, cu viteză redusă nejustificat, mersul cu spatele în scopul intimidării celorlalţi participanţi la circulaţie. Şi parcarea maşinii pe trotuar, dacă nu sunt asiguraţi măcar doi metri pentru circulaţia pietonilor, ar putea fi amendată. 

Nou sistem de radare pe DN1 - Veşti proaste pentru şoferi! Poliţia Română va monta un nou sistem de 59 de camere radar pe DN1, prin care se vor putea urmări şi calcula viteza de deplasare pe întregul sector de drum. Potrivit site-ului autoexpert.ro, noile camere vor ţine cont exclusiv de timpul în care este parcursă distanţa dintre ele. Proiectul nu este încă funcţional în totalitate, aflându-se pentru moment în faza probelor metrologice. Softul poate detecta inclusiv alte abateri de la Codul Rutier, cum ar fi depăşirile pe linia continuă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
georgescu iohannis foto EPA + FB jpg
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net