Ai luat amendă? Acum poţi să trimiţi dovada pe mail la Poliţie

Ultima actualizare:

    Click! îţi spune care sunt paşii  de urmat pentru a scăpa de numeroasele drumuri făcute pentru a dovedi că n-ai «uitat» să-ţi achiţi datoriile
Click! îţi spune care sunt paşii de urmat pentru a scăpa de numeroasele drumuri făcute pentru a dovedi că n-ai «uitat» să-ţi achiţi datoriile

Veste bună pentru şoferii indisciplinaţi. Vor scăpa de calvarul numeroaselor drumuri ce trebuie făcute nu atât pentru a plăti sancţiunile contravenţionale, cât mai ales pentru a dovedi că acestea au fost achitate. Dovada plăţii amenzii va putea fi trimisă acum direct pe e-mail la Poliţie.

Poliţia Română a anunţat că de acum va fi mai uşor să faci dovada plăţii amenzii de circulaţie. Mai exact, fie-care inspectorat de poliţie judeţean şi Poliţia Capitalei au o adresă de e-mail, unde poate fi transmisă această dovadă (chitanţa), după ce a fost scanată în prealabil. Gata cu cozile şi nervii de la ghişee. Acum, după ce ai plătit amenda, nu ai nevoie decât de un cont de e-mail şi un calculator sau telefon conectate la Internet. Iată paşii pe care trebuie să-i urmezi:

Plăteşti amenda. Potrivit Codului Rutier, amenzile contravenţionale până la 20 de puncte pot fi plătite pe loc agentului constatator. Acestea se mai pot plăti la CEC, la casieriile autorităţilor administraţiei publice locale ori ale altor instituţii publice abilitate să administreze veniturile bugetelor locale sau online, prin Ghiseul.ro (e puţin mai complicat pentru că ai nevoie de cont şi parolă, care sunt eliberate de instituţia publică la care sunteţi arondaţi) sau Amenda-online.ro (site unde serviciul de încasare amenzi este momentan suspendat). Până acum, dovada era dusă personal la secţia de poliţie de care ţine agentul constatator sau trimisă prin poştă.

Intri pe site-ul Poliţiei Române, unde vei gasi o hartă cu judeţele. E-mailul va fi trimis la unitatea teritorială din care face parte agentul constatator
Intri pe site-ul Poliţiei Române, unde vei gasi o hartă cu judeţele. E-mailul va fi trimis la unitatea teritorială din care face parte agentul constatator

Scanezi dovada. După ce ai scăpat de plata amenzii, trebuie să scanezi chitanţa primită. Dacă ai un scanner acasă, nimic mai simplu, iar dacă nu, o poţi face la un xerox şi o poţi lua acasă cu ajutorul unui stick.

Intri pe site-ul www.politiaromana.ro. Odată ajuns aici, cauţi secţiunea Poliţia Română/Unităţi teritoriale şi găseşti legături către unităţile teritoriale de poliţie (este o hartă cu toate judeţele). Este foarte important să ştii unitatea teritorială din care face parte agentul constatator care te-a sancţionat şi, bineînţeles, să ai un cont activ de e-mail. De exemplu, dacă ai fost amendat în Galaţi, vei intra la judeţul Galaţi şi acolo vei găsi o adresă de e-mail, respectiv cabinet@gl.politiaromana.ro. Aceasta este adresa pe care vei trimite dovada plăţii amenzii. Deschizi e-mailul, ataşezi dovada scanată, dai “send” (n.red. trimite) şi gata, ai scăpat de un drum până la Poliţie sau la poştă. Totuşi, de preferat ar fi să nu ajungi în situaţia asta şi să  respecţi regulile de circulaţie!

Alte noutăţi!

Nu mai este nevoie să vii cu copie xerox a cărţii de identitate pentru a obţine documente eliberate de poliţie. Este suficient să transmiţi copia scanată a documentului de identitate pe e-mail-ul inspectoratului de poliţie judeţean sau al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Totodată, pentru obţinerea certificatului de cazier judiciar, nu se mai solicită timbrul fiscal în valoare de 2 lei. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Charlene și Albert de Monaco GettyImages 2162706103 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
saguna jpg
reumatism jpg
bani euro pixabay jpg
mihaela bilic instagram jpg
brad craciun jpg
dan marin roveolutie webp
spitalul stomatologic jpeg 2 jpeg
Lucrări la Palatul de Justiție din Deva. Secolul al XIX-lea, Foto: arhiva personală dr. Lucian Ștefan
image
actualitate.net
image
actualitate.net