Aici te bălăcești când e frig afară și te tratezi cu ape vindecătoare!

Ultima actualizare:

    Sunt locuri în țară unde te poți bălăci indiferent de anotimp
Sunt locuri în țară unde te poți bălăci indiferent de anotimp

Distracția în apă este posibilă în orice anotimp. La doar 9 km distanță de Capitală, în Balotești, se află cel mai mare complex de piscine termale din Europa. Este un loc unde te relaxezi, dar poți face și o cură de minerale atât de benefice pentru sănătate. Și în țară găsești locuri unde bălăceala este posibilă când afară este frig.

La Therme este întotdeauna vară. Sunt 29 de grade, iar palmierii, orhideele și copacii aduși de prin zone tropicale te duc cu gândul la o insulă exotică.

Dar ești aproape de București, la cel mai mare complex de ape binefăcătoare pentru organism. Acesta se întinde pe o suprafața de 30.000 mp și pot intra simultan 4.000 de persoane.

Odată ajuns aici, poți alege zona unde vrei să te distrezi. Dacă vii cu copiii, distracția pentru voi este la Galaxy, pe plaja dedicată familiei. Aici vă puteți relaxa pe cele 1.000 de șezlonguri pe nisip.

Cocktailuri și alte băuturi revigorante, precum și gustări pot fi savurate în trei beach bar-uri. Zona Galaxy are, de asemenea, propriul Grill Bar, dar și două saune, biblioteca cu sare de Hymalia, două piscine mari în interior, tobogane cu apă.

Câte te costă distracția la Therme

La Galaxy un adult plătește între 54 și 75 de lei, în funcție de timpul petrecut, iar un copil între 38 și 59 de lei. O zi de relaxare în zona Palm te costă 80 de lei/persoană sau 49 de lei, 3 ore.

La zona Elysium, unde sunt saunele și un jacuzzi cu apă termală, plus Palm costă 100 de lei toată ziua și între 69 și 79 de lei, 3 ore.

Beneficiile apei termale

Apa din piscine are PH-ul ideal al apei pure de șapte unități. Temperatura ei este de 33 de grade Celsius și este ideală pentru absorbția mineralelor și oligoelementelor în organism (calciu, magneziu, zinc, seleniu, litiu).

La fiecare 12 ore se fac măsurători și calibrări ale tuturor parametrilor apei, este filtrată și recirculată la fiecare patru ore.

Bazinele cu apă termală de la Therme sunt îmbogățite cu diferite săruri și minerale
Bazinele cu apă termală de la Therme sunt îmbogățite cu diferite săruri și minerale

Cele trei piscine tematice sunt îmbogățite cu minerale: una cu sare de la Marea Moartă, alta cu litiu ori calciu și magneziu.

Iar efectele lor sunt pe măsură.

• Calmează sistemul nervos central, stimulând producerea de endorfine și ajută la menținerea echilibrului emoțional;

• Are un efect miorelaxant, cu ameliorarea contracturilor musculare produse de stres, de pozițiile vicioase la birou;

• Îmbunătățește calitatea somnului și ameliorează migrenele.;

• Contribuie la stimularea metabolismului, îmbunătățirea circulației periferice și eliminarea toxinelor din organism;

• Sărurile minerale ajută la buna funcționare a celulelor, magneziul ajută la regenerarea celulară, în timp ce manganul are efect antioxidant;

• Curăță, tonifică și hidratează pielea după ce ai stat în aer condiționat;

• Poți folosi apa termală în loc de creme sau loțiuni pentru piele.

Institutul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie recomandă apa termală în tratarea reumatismelor, dar și afecțiunilor neurologice, cardiovasculare, respiratorii, ORL, dermatologice și digestive.

La Paradisul Acvatic intrarea costă 60 de lei

Paradisul Acvatic din Brașov este un alt loc unde vara este la ea acasă. O zi plină de distracție te costă 60 de lei, dar poți plăti și două sau trei ore contra sumelor de 35, respectiv 45 de lei.

Turiștii care merg la Brașov trec și pe la Paradisul Acvatic
Turiștii care merg la Brașov trec și pe la Paradisul Acvatic

Aici găsești un bazin de relaxare în interior, care este prevăzut cu diuze pentru hidromasaj şi duşuri cervicale. Te detensionezi şi scapi de stresul cotidian.

Mai ai la dispoziție un bazin interior-exterior, unde te poți bălăci chiar şi iarna, la -20˚C, în jumătatea exterioară admirând zăpada din jur. Apa este caldă. Parcul beeficiază și de o saună finlandeză, una umedă și o bio-saună.

Beneficii saunei:

  • Elimină toxinele reţinute în organism;
  • Relaxează fizic, dar şi mental;
  • Elimină excesul de apă din ţesuturi;
  • Hidratează pielea;
  • Topeşte stratul adipos. 

Te vindeci la Băile Cetății din Gyula

Băile Cetății din Gyula este un alt loc magic. Se află în Ungaria, în parcul secular desfăşurat pe 8,5 hectare al Castelului Almássy, ocrotit prin lege.

Apa termală are o temperatură de 72 de grade C şi izvoreşte de la o adâncime de 2005 metri. În anul 1968 a fost atestată ca apă termală, iar ştrandul a devenit staţiune balneoclimaterică în 1985.

Mulți turiști români vin aici ca să se vindece de diferite afecțiuni. Apa termală este benefica în primul rând pentru bolile aparatului locomotor, pentru tratamente de recuperare post-traumatică şi postoperatorie, precum şi pentru boli ginecologice cu inflamaţii cronice.

Cei care suferă de diferite afecțiuni fac băi în apa termală de la Gyula
Cei care suferă de diferite afecțiuni fac băi în apa termală de la Gyula

Bazinele termale şi wellness, paradisul acvatic al copiilor, bazinele cu valuri artificiale şi jacuzzi, toboganele uriaşe şi camicaze, respectiv bazinul sportiv de 50 m, care poate fi folosit şi iarna, oferă delectare perfectă tuturor categoriilor de vârstă.

Centrul wellness, iluminat special, poate fi utilizat şi după închiderea programului băilor termale, unde condiţiile pentru un mod de viaţă sănătos sunt asigurate de zece elemente acvatice speciale, două saune şi două bai cu aburi. Intrarea pentru o zi costă 40 de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
georgescu iohannis foto EPA + FB jpg
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net