Alertă în Constanța! Locuitorii de pe litoral au primit mesaje RO-Alert, fiind îndemnați să se adăpostească în locuri sigure

Joi seară, 17 octombrie 2024, în jurul orei 19.00, locuitorii din județul Constanța au primit mesaje RO-Alert, fiind avertizați că există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian. Oamenii sunt îndemnați să se adăpostească din cauza unui atac asupra Ucrainei.

Locuitorii de pe litoral au primit mesaje RO-Alert / foto: arhiva Click!
Locuitorii de pe litoral au primit mesaje RO-Alert / foto: arhiva Click!

Locuitorii din județul Constanța au primit în această seară un mesaj Ro-Alert prin care sunt atenționați că există posibilitatea căderii unor obiecte din aer! Oamenii sunt sfătuiți să se adăpostească în beciuri din cauza unui atac masiv cu drone asupra Ucrainei!

Atac cu drone în apropiere de granița României

Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian. Păstrați-vă calmul! Adăpostiți-vă în beciuri sau adăposturi de protecție civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneți în interiorul casei, departe de geamuri și pereți exteriori”, se menționează în mesaj.

De asemenea, reprezentanții ISU Constanța au transmis că: „Mesajul transmite informații de avertizare și de informare a populației cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian și măsuri de adăpostire în cazul în care situația o impune. Facem mențiunea că aceste mesaje au rolul de informare a populației despre faptul ca există posibilitatea căderii unor obiecte pe teritoriului național”.

Autorităţile din acest judeţ au precizat că pericolul vizează estul judeţului Constanţa, adică zona de litoral.

Totodată, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență Constanța au mai spus că în acest moment nu există informații despre obiecte căzute din cer pe teritoriul nostru. Potrivit autorităților, trei apeluri au fost făcute la numărul de urgență 112 de către localnici care s-au speriat de atacul din apropierea frontierei. Martorii au declarat că au văzut „lumini suspecte” deasupra zonei portuare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Odihnă, flori, somn jpg
folie aluminiu shutterstock1 jpg
bucuresti 19301 jpeg
sinaia statiunea preferata a regilor (1) jpg
sare borcan istock jpg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
dacian captura observator jpg
test inteligenta istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net