Mesajele RO-Alert vor avea sunete diferite, în funcţie de gravitatea situaţiei. Avertizările vor fi trimise şi pe TV sau e-mail

Avertizările Ro-Alert se vor transmite și pe televizor, prin e-mail și SMS. Anunțurile vor fi însoțite de sunete noi, în funcție de gravitatea pericolului. În caz de urgență extremă, alerta va întrerupe cu totul emisia TV și va apărea pe tot ecranul. Schimbările vor intra în vigoare peste doi ani. 

Mesaj RO-Alert Foto: ISU
Mesaj RO-Alert Foto: ISU

 Alertele vor întrerupe imaginile de la tv, în caz de urgență extremă

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale lucrează la extinderea sistemului de avertizări. În cazul unei situaţii de urgenţă extremă, alertele vor întrerupe atât imaginile, cât și sonorul emisiunilor tv şi vor afişa pe tot ecranul informaţii despre pericolul iminent. 

Cel de-al doilea scenariu este ca mesajele Ro Alert să fie afişate într-o fereastră care să nu acopere complet emisia tv. Al treilea scenariu se referă la situaţiile care nu ne pun viaţa in pericol. În acest caz, mesajele ro alert vor apărea in partea de jos a ecranului televizorului.

Situațiile de urgență să fie anunțate și pe e-mail și SMS 

Autorităţile vor să anunţe situaţiile de urgenţă şi pe e-mail şi SMS. Pentru aceste mijloace de comunicare, va trebui să te înscrii într-o platformă pusă la dispoziţie de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Ro-Alert-ul tip notificare, cu care suntem obişnuiţi de şapte ani, va funcţiona în paralel cu noile metode de alertare. „Asta înseamnă că comunicarea nostră cu populația este mai sigură când există probleme majore. Va îmbunătăți partea de siguranţă a populației", a declarat Raed Arafat şeful DSU.

Avertizările vor avea sunete noi  

Avertizările vor fi însoţite, în curând, de sunete noi. „Trebuie partea asta de sunet puternic şi de deranj să fie folosite doar pentru ce este foarte grav. Acesta este şi motivul pentru care am solicitat să fie introdusă o nouă tonalitate. Va permite selecția de diferite grade de alertare cu diferite tonalităţi", a declarat Raed Arafat, şeful DSU.

Extinderea sistemului de alertare la televizor şi pe e-mail va fi gata peste doi ani. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă lucrează şi la o vartiantă Ro-Alert pentru persoane cu deficienţe de auz, în care sunetele vor fi înlocuite cu semnale luminoase.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net