Mesaje Ro-Alert de vreme rea emise în mai multe zone ale țării. Ploile torențiale, grindina și inundațiile au făcut prăpăd

Ultima actualizare:

Ploile torențiale, grindina și inundațiile, au făcut prăpăd în mai multe zone din ţară. Multe străzi au fost acoperite cu gheață în Maramureș, iar în Cluj au fost emise două mesaje Ro-Alert de către autorități. Totodată, câţiva nori, care păreau să aducă tornade, i-au speriat pe localnicii din Satu Mare, în Baia Mare apa a inundat străzile, iar sistemul de canalizare n-a făcut faţă.

Ploile torențiale, grindina și inundațiile au făcut prăpăd în România / Foto: Freepik
Ploile torențiale, grindina și inundațiile au făcut prăpăd în România / Foto: Freepik

A fost cod galben și ploaie torențială în Maramureș, unde străzile au fost acoperite cu gheață, iar două mesaje Ro-Alert de vreme rea au fost emise în Cluj de către autorități. „Uite ce apă vine. Aşa ceva n-a fost de 20 de ani, de când stau în blocul ăsta”, a declarat un localnic, potrivit ProTV.ro.

Localnic: „A fost furtună mare”

Au fost emise două mesaje RO-Alert, care anunțau vijelii, ploi torențiale și grindină și în Cluj-Napoca, unde mai multe garaje şi beciuri au fost inundate, iar câţiva copaci au fost doborâţi de vântul puternic. De asemenea, în Baia Mare, traficul a fost blocat după ce canalizările nu au mai făcut faţă, iar străzile au fost acoperite de apă, care a atins, în unele zone, chiar şi jumătate de metru. 

„A fost furtună mare. Ce ne trimite bunul Dumnezeu trebuie să ducem”, „Noroc că a fost mai măruntă, că altfel ar fi stricat tot. Câţiva trandafiri, mi-a lovit frunzele, dar în rest e bine”, „Cred că a fost acum vreo doi-trei ani, când a bătut gheața mai mare. Eu nu ştiu să fi fost aşa mare...”, au declarat și alți localnici.

Peste 30 de localități din Maramureș au fost duminică sub cod galben de vreme rea, județul Cluj s-a aflat sub cod portocaliu, iar sub cod galben a fost și Sălaj. Într-o comună din Satu Mare, localnicii s-au speriat de câţiva nori care păreau să aducă tornade. Iar, în mai multe zone din municipiul Zalău, o ploaie cu grindină a produs inundaţii.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (10) jpg
shutterstock 1805379256 jpg
image png
image png
tower bridge 5727975 1280 jpg
parcul liniei jpg
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net