Avertizare meteo în România! Vremea face prăpăd în mai multe regiuni! Cod portocaliu de ninsori și viscol

Ultima actualizare:

Vremea este dată pur și simplu peste cap! Meteorolologii de la ANM vin cu vești rele pentru majoritatea țării, după ce au actualizat avertizările meteo. Ne așteaptă Cod portocaliu și Cod galben de lapoviță, ninsori și viscol puternic. 

ninsori jpg

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo de Cod portocaliu de viscol și ninsori abundente în cea mai mare parte a Moldovei, dar și în Carpații Meridionali și Carpații Orientali, valabilă până miercuri, 5 aprilie, la ora 14:00. Mai exact, în aceste zone există șanse foarte mari să se depună un strat de zăpadă consistent, mai ales la altitudini de peste 1.400 de metri. De asemenea, oamenii trebuie să se aștepte chiar și la viscol. Nici zona Transilvaniei și local în Maramureș nu scapă de asemenea fenomene. Și acolo vor exista astfel de ninsori, temporar viscolite, în urma cărora se va depune zăpada. Asta în timp ce, în restul țării local „vor fi precipitații, moderate cantitativ, sub formă de ploaie în sud și sud-est și mixte în rest. În vest, vântul va avea intensificări de scurtă durată", anunță meteorologii ANM.

Cod portocaliu și Cod galben în România, Foto: ANM
Cod portocaliu și Cod galben în România, Foto: ANM

În ceea ce privește vântul vor avea loc intensificări temporare în Muntenia, Dobrogea și local în Oltenia și Moldova, unde oamenii vor avea parte de rafale cce vor depăși 55...65 km/h și pe arii restrânse 70...75 km/h.

Județele vizate sunt Caraș Severin, Mehedinți, Gorj, Hunedoara, Alba, Sibiu, Vâlcea, Brașov, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Covasna, Vrancea, Bacău, Harghita, Neamț, Iași, Botoșani și Suceava.

Prognoza meteo pentru perioada 4-8 aprilie

Vremea se anunță deosebit de rece pentru această perioadă, când termometrele vor atinge temperaturi cu 8-12 grade sub mediile multianuale. Cei din jumătatea de nord a țării vor avea parte de ninsori, iar vântul se va intensifica temporar cu viteze în general de 45 - 55 km/h îndeosebi în Moldova, Dobrogea, sudul Banatului și al Olteniei, precum și la munte.

 ciclon polar romania meteo

Prognoza meteo București

Începând de azi și până mâine, 5 aprilie, ora 9:00 „vremea va fi închisă și se va răci accentuat. Temporar va mai ploua, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 55...65 km/h și trecător după-amiaza posibil de peste 70 km/h. Temperatura maximă (cu 10 grade sub media multianuală) se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimă va fi de 3...5 grade.

În timp ce până sâmbătă în data de 8 aprilie, ora 10:00 vremea se anunță la fel de rea. Vremea va fi rece pentru această perioadă și temporar va mai ploua. Temperaturile maxime vor fi de 9...11 grade, iar cele minime de 1...3 grade."

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net