Cum va fi astăzi vremea. "Ne aflăm la pragul unui uragan"

Ultima actualizare:

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru astăzi (marți, 28 martie). Specialiștii atenționează că vremea o să se răcească, iar temperaturile zilei vor fi mai mici în toată țara. 

La munte va ninge. Foto: Click
La munte va ninge. Foto: Click

În unele zone din țară este posibil chiar și să ningă, iar la munte se va depune un strat de zăpadă care o să ajungă la 2-3 cm, conform meteorologilor de la ANM. În plus, pe tot parcursul zilei de astăzi sunt în vigoare trei coduri de vreme rea, cu intensificări puternice ale vântului.

  „Din această noapte, pe măsură ce toată masa asta rece din nord-vestul continentului coboară și acoperă toată țara, precipitațiile se vor transforma. Vom avea pe partea de vest, centru și nord, de lapoviță și ninsoare, iar pentru zona de munte predomină ninsorile", a spus Diana Giurgiu, meteorolog ANM, citat de PRO TV.

La munte va ninge

Meteorologii au anunțat că temperaturile maxime ale zilei vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade şi minime între -7 şi 3 grade. Cerul va fi temporar noros şi se vor semnala precipitaţii slabe, ninsori la munte, mixte (ploaie, lapoviţă şi ninsoare) local în vest, centru şi nord şi sub formă de ploaie şi trecător lapoviţă pe arii restrânse în celelalte zone.

Pe parcursul zilei și al nopții, vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze de 50…65 km/h şi izolat peste 70…75 km/h.

Peste 140 de kilometri pe oră. Cred că ne aflăm cumva la pragul unui uragan de categoria I. E un vânt numit în meteorologie un „vânt dinamic”, liniar. În cazul uraganului vorbim de un alt tip de vânt, de modul în care acționează asupra bunurilor materiale în primul rând. E diferit", a mai spus meteorologul.

Cod roșu de vânt în Carpații Meridionali

Va fi cod portocaliu de vânt în Carpații Meridionali și de Curbură și în Munții Apuseni, unde la altitudini mai mari de 1500 m, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de 120…140 km/h, va fi viscol puternic și vizibilitate foarte scăzută.

De asemenea, un cod roșu de intensificări puternice ale vântului va fi la altitudini de peste 1800 m în Carpații Meridionali, cu rafale ce vor depăși 140 km/h.

Cum o să fie vremea la început de aprilie

La început de aprilie valorile termice vor fi uşor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Tot în regiunile intracarpatice, dar și în est, sud-est și mai ales în zona Carpaţilor Occidentali va ploua mai mult decât este normal pentru această perioadă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net