Alertă de inundații în România! Care sunt zonele vizate

Ultima actualizare:

Ieri, (marți 925 aprilie) Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de cod portocaliu de inundații pentru râuri din județul Timiş. Specialiștii în domeniu spun că atenționarea este valabilă până miercuri, orele 14.00-18.00.

termometru canicula furtuni jpeg

În plus, și alte șase județe au primit avertizări de cod galben valabil până miercuri la ora 18.00, au spus meteorologii.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare cod roșu și o avertizare cod portocaliu de inundații pentru mai multe râuri din Timiș. Se vor produce creșteri importante de debite și niveluri cu depășiri ale cotelor de pericol / faza a III-a de apărare pe râurile din bazinele hidrografice: Bârzava – sector aferent S.H. Gătaia (sector îndiguit), județul Timiș, ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte.

Cod portocaliu de inundații

INHGA a anunțat că până miercuri după-amiază va fi cod portocaliu pe râurile din bazinele hidrografice: Pogăniş – bazin amonte Ac. Cadar Duboz, Bârzava – bazin amonte S.H. Gătaia, Moraviţa – bazin amonte S.H. Şemlacu Mare, Caraş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Caraş Severin şi Timiş).

Vor avea loc scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, mai spun experții în domeniu. 

Inundații în Caraș-Severin

Locuințe distruse de ploi. 20 de case, peste 40 de gospodării și 100 de terenuri agricole au fost inundate în comuna Berzovia, din Caraș-Severin. Acest lucra s-a întâmplat din cauza ploile torențiale. Ele au umflat pârâul care traversează localitatea, iar apele au intrat în gospodăriile locuitorilor.

Această comună se află și acum sub cod portocaliu de inundații. Este bine de știut că,  inundațiile amenință mai multe localități și în județul Timiș. Specialiștii în domeniu au emis cod galben de inundații și pentru multe râuri din județele Cluj, Bistrița Năsăud, Sălaj, Maramureș și Satu Mare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
miri  foto   Shutterstock jpg
cancer jpg
Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (1) jpg
enescu jpg
image png
eyes 1850812 1280 jpg
pensii png
shutterstock 2232363859 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net