Cel mai bogat afacerist din Ucraina, super investiție în România! Avantaje de mii de euro pentru țara noastră

Rinat Ahmetov, cunoscut ca fiind cel mai bogat om de afaceri din Ucraina, și-a îndreptat atenția spre România, unde derulează un proiect de energie regenerabilă de anvergură. Ahmetov, proprietarul DTEK Renewables International (DRI), divizia de regenerabile a conglomeratului DTEK, construiește un nou parc fotovoltaic în județul Mureș, denumit Glodeni 2.

Cel mai bogat afacerist din Ucraina, super investiție în România!
Cel mai bogat afacerist din Ucraina, super investiție în România!

Cel mai bogat afacerist din Ucraina, super investiție în România! 

Acest parc fotovoltaic va avea o capacitate de 60 MW și va fi situat în proximitatea unității Glodeni 1, un parc solar funcțional de 53 MW. Proiectul este realizat în parteneriat cu compania românească Finas, care va transfera parcul către DTEK Renewables la sfârșitul acestui an. Glodeni 2 este estimat să devină operațional în vara lui 2025 și să producă anual aproximativ 86,4 GWh de energie electrică, suficient pentru a alimenta circa 22.400 de locuințe. De asemenea, va contribui la reducerea emisiilor de carbon cu 21.800 de tone pe an.

Aceasta este a patra investiție majoră a DTEK Renewables în România. Compania deține deja parcul eolian de 60 MW Ruginoasa din județul Iași, construit după un deceniu de pauză în acest sector, și recent a achiziționat un proiect de 126 MW fotovoltaic în Văcărești, județul Dâmbovița, a cărui construcție va începe până la finalul anului 2024, potrivit bugetul.ro.

Aceste investiții marchează un interes crescut al marilor investitori străini în sectorul energiei regenerabile din România, plasând țara noastră în centrul atenției pe harta dezvoltărilor energetice din Europa. România continuă să fie un mediu atractiv pentru proiecte de energie verde, sprijinite de cererea globală tot mai mare de surse de energie curate.

„Glodeni 2 este un alt pas important în angajamentul DRI de a accelera tranziția energetică în România, o țară care este bine poziționată pentru a-și maximiza potențialul și crește capacitatea de energie regenerabilă.

Obiectivul nostru este de a dezvolta 1GW portofoliu de energie regenerabilă până în 2030 în România, către care avansăm rapid, având două proiecte care produc deja energie și două proiecte în dezvoltare.

Mulțumim grupului Finas pentru că ne este din nou partener în acest proiect. Împreună facem pași către atingerea obiectivului României de 34% energie regenerabilă până în 2030″, a declarat CEO-ul DRI, John Stuart.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf se văd la tribunal din nou Colaj Click!
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
angajari la stat jpeg
uber obiecte pierdute jpeg
scena din filmul network jpg
carte pixabay jpg
predeal jpg
Vizita regelui Charles al III-lea la Viscri. FOTO Inquam Photos / Alex Nicodim
front bloc jpg
simona halep jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net