Ramona Bădescu, cadou inedit pentru fiul ei de 5 ani: „I-o las moștenire!”

#Exclusiv Click!

17 septembrie este o zi cu mari emoții pentru frumoasa Ramona Bădescu! Românca noastră locuiește de 34 de ani în Italia, dar nu a uitat nici o clipă de țara ei natală. Marți, de ziua fiului ei, Ignazio, Ramona va lansa la București o pinserie, pe care i-o va lăsa moștenire!

Ramona Bădescu arată superb la 55 de ani!
Ramona Bădescu arată superb la 55 de ani!

Ramona Bădescu e de neoprit! La 55 de ani, frumoasa româncă originară din Craiova care a cucerit Italia, este o femeie împlinită din toate punctele de vedete. Este mama unui băiețel de aproape 5 anișori, este cântăreață și actriță celebră în Italia și în România, iar mai nou și-a propus să devină o antreprenoare de succes.

Ramona Bădescu, cadou inedit pentru fiul ei de 5 ani: o pinserie!

Ramona se află în aceste zile la București, unde robotește de zor de dimineață până seara pentru că marți, 17 septembrie, chiar de ziua fiului ei, Ignazio, va lansa o pinserie. Ramona ne-a dezvăluit rețeta ei secretă de pinsa, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Click!

Click!: Ramona Bădescu, ai revenit în România. Ce vânt te-a adus din Italia, ca să zicem așa?! Înțeleg că ai ceva treabă pe aici în această perioad?

Ramona Bădescu: După 34 de ani de trăit în Italia, unde am încercat de fiecare dată să vorbesc despre bucătăria românească, acum îmi doresc să introduc și în România nu doar un produs în sine, ci un concept adevărat italienesc numit pinsa.

Pinsa are 2000 de ani vechime ca produs, căci romanii puneau acest aluat în cuptoarele lor pentru a vedea gradul de încălzire al acestora și pentru a face pâine. În zilele noastre, pinsa s-a reîntors în Italia în mare forță, datorită calității ei nutriționale, dar și a compoziției speciale a aluatului. Eu am un slogan: pinsa nu e pizza, iar pizza nu e pinsa!

Pinsa este o pizza mai sănătoasă, cu mai puține calorii

Ce le deosebește practic?! Înțeleg că ai adus la București o rețeta specială de pinsa…

Aluatul este format dintr-un amestec de mai multe tipuri de făină, nu este vorba doar de un tip de făină ca la pizza. Pinsa are în compoziție 9 tipuri de făină, precum: făină de grâu, de orz sau făină de soia. Acest amestec dă o lejeritate aluatului, acesta fiind ținut la dospit cu drojdie mai mult timp și copt la o temperatură de 320 de grade, mai scăzută decât în cazul aluatului pentru pizza. Aluatul va fi prin urmare mai lejer, pinsa va fi crocantă pe margine și pufoasă și foarte gustoasă la interior. Caloriile sunt și ele mult mai puține, iar indicele glicemic este și el mult mai mic. Eu din Italia am adus o rețetă antică, luată de la o bătrânică. A trebuit totuși să adaptez rețeta, timp de trei luni, la condițiile climatice și la apa din România ca să iasă la fel ca-n Italia. Pinsa nu este doar o mâncare sănătoasă, ci și un produs foarte gustos, pentru că topingurile vin direct din gastronomia de top italiană.

„La 50 de ani, Dumnezeu mi-a făcut cadou un miracol: Ignazio!”

Ce face micuțul Ignazio? Mai are puțintel și face 5 anișori, acum pe 17 septembrie… Ce fel de mamă este Ramona Bădescu, exigentă sau permisivă?

Copilul meu crește văzând cu ochii. Pe 17 septembrie, Ignazio împlinește 5 anișori și tocmai de aceea am decis să lansez în această zi și pinseria. Este cadoul meu pentru el! Mai mult, și asociata mea, Cristina, aniversează 25 de ani de căsnicie tot pe 17 septembrie. Suntem două femei antreprenor ambițioase, care ne-am unit forțele. Iar, băiatului meu chiar îi place pinsa! El a rămas însă în Italia pentru că este la grădiniță, în timpul săptămânii. O să-l sun și o să-l felicit de ziua lui chiar de la deschiderea pinseriei. O să-l văd și pe el cum taie tortul și o să-i cânt „La mulți ani!”. La 50 de ani, Dumnezeu mi-a făcut cadou acest miracol: Ignazio! El este iubirea vieții mele! Patru ani de zile i-am oferit exclusivitate. I-am cântat, i-am povestit, i-am gătit, m-am dedicat în totalitate rolului de mamă, care este un rol foarte dificil.

Consider însă că o femeie este realizată atunci îndeplinește în complexitatea lor, toate rolurile: de soție, de mamă, de bucătăreasă, educativ etc. Dar, e la fel de important ca niciodată să nu uite că, pe lângă aceste lucruri, trebuie să se realizeze în societate, în meseria pe care o are. Contează foarte mult realizarea ei personală, dar și  independența ei financiară.

Care este secretul Ramonei Bădescu, la 55 de ani?! Ce sacrificii faci pentru a avea un trup fără cusur?

Secretul?! Mănânc pinsa! Crede-mă că sunt trei luni de zile de când eu mănânc zilnic pinsa. Am rețete exclusive, create pe gustul meu, cum ar fi Pinsa Ramona, cu toping de nutella și portocale caramelizate. O bunătate și nici nu te îngrași! În rest, încerc să-mi ocup timpul cu protecte noi, cu pozitivitate, cu gânduri de viitor.

„Am trecut printr-o depresie post-natală”

Ai povestit, recent, că ai trecut printr-o depresie postnatală. Cum ai reușit să depășești acele momente? Cine te-a ajutat? Ai apelat la un psiholog?

Într-adevăr, am trecut printr-o perioadă mai grea. După ce am devenit mamă, am avut depresie post-natală. Dar ea a devenit neimportantă atunci când a venit perioada Covid-ului. Atunci Ignazio avea 5-6 luni și am stat efectiv închiși în casă timp de 3-4 luni. În Italia restricțiile au fost mult mai aspre decât în România, mâncarea ne venea la ușă, în pungi.

Și atunci, ca o persoană activă ce sunt a trebuit să dau la o parte toate gândurile negative și să mă mobilizez pentru copilul meu. Nu am mai avut timp de lamentări și de depresie! Nu am fost la psiholog. Am vorbit însă prin telefon cu mental coach Vasile Păun. El a fost cel care m-a ajutat să-mi regăsesc pozitivitatea, energia, am ascultat melodii liniștitoare. Eu cred foarte tare în Dumnezeu, nu sunt o persoană materială. Lui i-am mulțumit și pentru momentele grele din viața mea. Am plătit și noi în perioada pandemiei pentru că l-am pierdut pe tata, care a fost Fecioară. Dar, am primit în schimb o altă Fecioară, pe fiul meu Ignazio. Este o continuitate firească a vieții!

Ce surprize ne pregătești pe plan artistic?

Continui cu serialul „Egregora, comoara pierdută”, al lui Andrei Chiriac. A fost frumos pentru că am filmat la Napoli și în Capri cu o trupă de film românească. Și în rest, merg înainte cu noua mea profesie de antreprenor în România!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2060770343 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pepe te cunosc de undeva despre andreea balan jpeg
alice la cajo sardinia jpg
Banner Silviu Mircescu
 Medana Oprea, frumoasa soție a lui Alin Oprea, este foarte fericită
image
actualitate.net
image
actualitate.net