Ce să pui în aluatul pentru pizza ca să iasă ca în restaurantele din Italia. Secretul bucătarilor cu experiență

Există de-a lungul lumii câteva rețete care au reușit să captureze inimile tuturor, iar pizza este, fără doar și poate, una dintre aceste astfel de rețete. Iar dacă ne dorim să pregătim o pizza în propria noastră bucătărie, există un detaliu minor la care trebuie să fim foarte atenți atunci când vine vorba despre prepararea blatului!

Este ingredientul secret folosit de bucătarii experimentați / foto: Pixabay
Este ingredientul secret folosit de bucătarii experimentați / foto: Pixabay

Doarte foarte puține alte rețete se pot mândri cu popularitatea pe care pizza o are de-a lungul întregii lumi. Iar poate că mulți dintre noi deja am și încercat să pregătim o pizza acasă! Ei bine, indiferent cât de bună poate fi o pizza la restaurant, în cele din urmă, tot mâncărurile făcute în casă vor avea un gust mai delicios!

Iar dacă vrem să facem un blat de pizza la fel precum cele din Italia, există un detaliu minor la care trebuie să avem grijă! Deoarece acesta ne poate ajuta să pregătim blatul mult mai ușor, iar rezultatele noastre vor fi mai consistente!

Cum pregătim un blat de pizza la fel ca în Italia

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl știm este faptul că drojdia uscată este mult mai ușoară de folosit decât cea naturală! Folosind banala drojdie uscată vom putea amesteca toate ingredientele fără a mai fi nevoiți să adăugăm și apă caldă, ingredient necesar pentru a activa drojdia naturală!

În plus, ne va mai trebui și jumătate de kilogram de făină de grâu, 50 de grame de ulei extravirgin, o linguriță de sare, cât și o linguriță de zahăr.

Cum pregătim un blat perfect pentru pizza

Primul pas pe care trebuie să îl facem pentru a pregăti un blat perfect pentru pizza este să amestecăm sarea, făina, uleiul, zahărul, cât și drojdia uscată. Apoi, se adăugă apă pănâ când aluatul se poate desprinde de mână.

Mai departe, el trebuie lăsat să se odihnească vreme de o oră, apoi se frământă bine și se împarte în bile ce se pun la frigider vreme de 24 de ore. Astfel, volumul acestora se va dubla. A doua zi, aluatul nostru va trebui întins, iar acum putem începe să ne pregătim pizza pe care o dorim!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
FotoJet William și mătușa jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
petre roman mineriada jpg
Musaca greceasca  Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
FotoJet (4) jpg
magiun bun jpeg
woman 1854443 1280 jpg
dovlecei jpg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
Vrei sa iti construiesti o casuta de gradina jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net