Rețeta unică de care nu ne vom mai sătura! Două ingrediente simple pot schimba total fasolea bătută. E un secret al bucătarilor din Franța
Fasolea bătută se numără printre rețetele favorite ale românilor, însă poate că mulți dintre noi ne-am întrebat, la un moment dat, dacă există vreun ingredient care poate oferi acestui preparat un gust mai special. Ei bine, pentru bucătarii francezi există un răspuns clar! Iar acest ingredient va transforma fasolea bătută într-o mâncare unică, de care nu ne vom mai sătura!
Fasolea bătută se află în acea categorie de rețete care, în ciuda faptului că sunt apreciate de cei mai mulți dintre noi, ne pot plictisi destul de repede. Chiar dacă sunt delicioase și ușor de făcut, chiar și cei dintre noi care sunt creativi în bucătărie trebuie să recunoască că nu pot adăuga prea multe alte ingrediente în unele mâncăruri, fără să le strice gustul.
Însă, în Franța, cel puțin atunci când vine vorba despre fasolea bătută, această problemă a fost rezolvată! Bucătarii de aici folosesc un ingredient cu totul special, care ridică această rețetă la un nivel cu totul nou și neașteptat de delicios! Mai precis, este vorba despre piperul roșu, cât și despre uleiul de măsline!
Ingredientele secrete pentru o fasole bătută delicioasă
Aceste două ingrediente vor schimba complet gustul fasolei bătută și probabil că mulți dintre noi ne vom îndrăgosti de această rețetă. Pentru a pregăti fasolea după metoda din Franța, trebuie să avem la îndemână cam 850 de grame de fasole albă fiartă și bine clătită, 65 de grame de șalotă mărunțită și prăjită, 4 linguri de ulei de măsline, cât și 3 linguri de suc de lămâie.
De asemenea, ne mai trebuie și o lingură de usturoi zdrobit, o lingură de sare, jumătate de linguriță de chimen măcinat, jumătate de linguriță de coriandru măcinat cât și de frunze de cimbru, cât și un mic vârf de linguriță de piper roșu.
Cum pregătim fasolea bătută
Mai departe, primul pas pentru a pregăti fasolea bătută este să punem într-un blender fasolea, șalota, cât și uleiul de măsline. Apoi vom adăuga și celelalte condimente, în afară de boia. Totul trebuie amestecat la viteză mică vreme de un minut, apoi la viteză mare, încă un minut.
Odată ce amestecul devine omogen, practic am terminat! Putem pune fasolea pe o farfurie, iar pe ea mai putem adăuga puțin ulei de măsline cât și boia! Gustul acestei rețete este unul incredibil, de care nu ne vom mai sătura!