Alertă într-o destinație turistică populară din Grecia! Sute de mii de pești morți plutesc în ape

O destinație foarte populară din Grecia se confruntă cu o problemă neobișnuită! Autoritățile de aici au fost nevoite să înceapă să strângă sute de mii de pești morți care au acaparat portul turistic al acestui oraș!

Sute de mii de pești morți au apărut în portul din Volos / foto: Pexels
Sute de mii de pești morți au apărut în portul din Volos / foto: Pexels

Portul turistic al orașului Volos, o destinație foarte populară printre cei care își petrect vacanța în Grecia, a fost scena unui episod de-a dreptul bizar! Autoritățile elene au fost nevoite să înceapă colectarea a sute de mii de pești morți, care ar fi fost dislocați din habitatele lor naturale de apă dulce din cauza unor inundații care au avut loc anul trecut.

Întreg portul turistic a fost acaparat de peștii morți, iar numărul acestora a fost atât de mare încât apa nici măcar nu a mai putut fi văzută. Mai mult decât atât, mirosul peștilor a alertat imediat locuitorii din zonă, care au alertat autoritățile.

Sute de mii de pești morți au apărut în portul turistic din Volos

„Se întinde pe kilometri. Nu e doar de-a lungul coastei, ci şi în centrul golfului Pagasetic”, a declarat unul dintre membrii consiliului municipal Stelios Limnios, potrivit Antena 3 CNN. De-a lungul coastei orașului Volos se găsesc mai multe case de vacanță, iar autoritățile doresc să rezolve problema cât mai rapid.

În numai 24 de ore, autoritățile din Grecia au reușit să strângă nu mai puțin de 40 de tone folosindu-se de plase. Peștii morți au fost apoi încărcați în camioane și luați de la fața locului.

Mirosul din Volos a devenit insuportabil

Din cauza numărului uriaș de pești morți care au apărut de-a lungul coastei, mirosul din orașul Volos a devenit unul insuportabil. De asemenea, primarul orașului, Achilleas Beos, a acuzat autoritățile din Atena că nu rezolvă problema suficient de repede.

În plus, acesta a mai atras atenția asupra faptului că peștii intrați în putrefacție se pot transforma într-o amenințare naturală pentru celelalte specii din zonă.

Se pare că inundațiile de anul trecut ar fi împins peștii în mare, iar odată ce au ajuns aici, au fost uciși de apa sărată. Din păcate, prezența peștilor morți a afectat serios restaurantele din întreaga zonă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
dementa jpg
image png
americanca mutata in romania jpg
film wroclaw 1997 jpg
carte pixabay jpg
nicolae ceausescu facebook png
inundatii polonia jpg
Parlamentul Ungariei Budapesta shutterstock 286590863 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net