Cum putem păstra cartofii chiar și un an de zile? Trucul incredibil folosit de gospodinele cu experiență

Mai mult ca sigur că cei mai mulți dintre noi avem prin cămară câțiva cartofi, în orice moment. Indiferent dacă vrem să prăjim o tigaie de cartofi, sau pregătim o rețetă complexă, aceștia rămân extrem de utili și delicioși. Iar un truc genial ne poate ajuta să îi păstrăm chiar și un an de zile, fără să se strice!

Cartofii pot fi păstrați chiar și un an în congelator
Cartofii pot fi păstrați chiar și un an în congelator

Cartofii se numără printre acele alimente care multora dintre noi nu ne lipsesc niciodată din casă. La fel precum ouăle, sau spaghetti, cartofii sunt mereu o alegere simplă și delicioasă, atunci când vrem să pregătim o mâncare rapidă.

Însă, o problemă constantă a acestora este faptul că nu vor ține foarte mult. Iar fix atunci când deschidem cămara să luăm câțiva cartofi, vom observa că aceștia deja sunt stricați de mult timp. Din fericire, există o metodă foarte simplă care ne poate ajuta să păstrăm cartofii chiar și un an de zile! Tot ce trebuie să facem este să îi punem în congelator!

Cum putem păstra cartofii chiar și un an

Dacă sunt ținuți în congelator, cartofii pot fi păstrați vreme de 10 luni, sau chiar și un an de zile! Desigur, înainte de a-i pune în congelator, trebuie să ne asigurăm că aceștia nu au zone moi, sau mucegai. De asemenea, dacă par că sunt pe cale să încolțească, trebuie aruncați.

După ce suntem siguri că nu sunt probleme, cartofii pot fi curățați și puși fie într-o pungă de plastic, fie în hârtie, iar apoi băgați în congelator! Astfel, pot fi păstrați chiar și un an de zile!

Ce trebuie să știm pentru a păstra cartofii mai mult timp

Un lucru important pe care nu trebuie să îl pierdem din vedere este faptul că aceștia aliberează apă, așa că dacă sunt ținuți etanș, se vor strica.

Din acest motiv, indiferent în ce vom depozita cartofii, fie că este o pungă, hârtie, sau chiar o cutie, ea nu trebuie închisă complet. Cartofii trebuie să poată respira, pentru a nu se strica îngrijorător de repede.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
accident masina tramvai Bucuresti, foto facebook jpg
colin farrell transformare jpg
planseul de la unirii jpg
shutterstock 1195754011 scaled jpg
Captură de ecran din 2024 09 19 la 12 02 07 png
inundatii (4) jpeg
1 student din 3 renunţă la facultate pentru că a ales greșit jpg
avion pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net