Cine sunt românii care pot avea pensia recalculată anual? Anunțul făcut de ministrul Muncii

Pensionarii din țara noastră continuă să își primească deciziile de recalculare, iar începând cu luna septembrie, își vor primi noile pensii. Iar pentru o anumită categorie de români, procesul de recalculare ar putea fi unul anual! Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a vorbit despre acest subiect.

O categorie de români poate avea pensia recalculată anual
O categorie de români poate avea pensia recalculată anual

Recalcularea pensiilor a provocat un val de controverse în țara noastră. În timp ce pentru unii pensionari decizia a venit însoțită de creșteri substanțiale la pensie, pentru alții, acest document o provocat stres și nemulțumire, deoarece valoarea pensiei a fost mai mică. Cu toate acestea, autoritățile au dorit mereu să asigure românii că, în cazul în care au o pensie mai mică după recalculare, vor continua să primească suma mai mare, pe care deja o aveau în plată.

Iar pentru o categorie de români, procesul de recalculare va fi unul ce poate fi repetat constant. Mai precis, este vorba despre cei care deja au ieșit la pensie la limită de vârstă, însă continuă să își desfășoare activitatea profesională. Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii, a vorbit despre situația acestora.

Românii care pot avea pensia recalculată anual

Această categorie de romîni are dreptul de a cere, în fiecare an, revizuirea pensiei. Acest lucru poate fi făcut pentru ca anul suplimentar pe care l-au lucrat să poată fi luat în calcul la calcularea pensiei.

„Din momentul în care sunt în pensie limită de vârstă și cumulează cele două drepturi: dreptul la salariu și dreptul la pensie, domniile lor își pot cere în fiecare an revizuirea pensiei astfel încât datorită anului suplimentar lucrat să poată să aibă cuantumul pensiei în care contributiv vor avea o majorare a pensiei datorită punctelor de contributivitate”, a explicat Simona Bucura Oprescu.

Nicio pensie din România nu va scădea după recalculare

În privința situațiilor în care pensia recalculată este mai mică decât cea pe care pensionarii deja o primeau, Premierul Marcel Ciolacu a menționat că românii vor continua să primească pensia mai mare.

„Nicio pensie nu scade. Haideți să vedem exact unde sunt imperfecțiunile legii, asta am dat. Până atunci se va trimite pe fiecare categorie socio-profesională o scrisoare din partea Ministerului Muncii, se lucrează la ea și pe urmă trebuie să modificăm. Dar suntem într-o zonă, din punctul meu de vedere, relaxată, pentru că nimeni nu a pierdut niciun ban”, a declarat Marcel Ciolacu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
livada de smochini buzau jpg
hipopotam jpg
1 corbii de piatra jpg jpeg
carte pixabay jpg
FotoJet (3) jpg
iasi 4023664 1280 jpg
front dubai 2 jpg
FotoJet (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net